Британската рок група Queen ще пее на предстоящата церемония за наградите "Оскар" след касовия успех на музикалната драма "Бохемска рапсодия".

"Това истинският живот ли е? Или само фантазия? Приветстваме с добре дошли Queen и Адам Ламбърт на тазгодишните Оскари", гласи съобщението на Американската академия за кинематографично изкуство и наука в Туитър, в което се цитира текста на песента "Bohemian Rhapsody".

Групата, историята на чийто покоен фронтмен Фреди Меркюри разказва филмът "Бохемска рапсодия", понастоящем включва оригиналните членове Брайън Мей и Роджър Тейлър. Като вокал се изявява победителят от шоуто "Американски идол" Адам Ламбърт.

"Queen и Адам Ламбърт ще ви разтърсят", гласи туит на бандата, в който се посочва и датата 24 февруари, когато ще бъдат раздадени отличията на киноакадемията. Queen и Адам представиха зрелищното си шоу и в България през 2016 година.

Освен на Queen и Адам Ламбърт, гостите на церемония ще имат възможността да се насладят на изпълнението на Лейди Гага и Брадли Купър, които ще представят номинираната песен "Shallow" от "Роди се звезда". Бет Мидлър ще пее парчето "The Place Where Lost Things Go" от филма "Мери Попинз се завръща".

Музикалната драма "Бохемска рапсодия" е номинирана в пет категории за "Оскар". Сред тях е номинацията за "Най-добър филм", както и за "Актьор в главна роля" за Рами Малек, който се превъплъщава в образа на Фреди Меркюри.

"Бохемска рапсодия" реализира над 854 милиона долара в международния бокс-офис, превръщайки се в най-успешния музикален биографичен филм в историята.