Предстои вторият супер забавен полуфинал тази вечер на живо в осмия сезон на "България търси талант" по bTV. Нова порция изумителни таланти ще блеснат на сцената с нестандартни музикални изпълнения, чудни песни и танци, дигитален театър, ювелирни фокуси, цирково изкуство, комедия и още невероятни, и гениални номера.

Снимка: bTV

Всички те ще се борят за симпатиите и гласовете на зрителите, които чрез sms гласуване ще определят кои двама от тях да отидат на големия финал. Първият ще е победителят по вот, а вторият ще бъде избран от журито измежду двамата подгласници в гласуването на зрителите.

До този момент сигурни финалисти са 5-мата получили Златен бутон през сезона - Георги Станев (абсолютен слух), който е златният бутон на проф. Кантарджиев, Симона Петрова (народно пеене) - избрана от Катето Евро, Стоян Йорданов - Чибо (пеене) - златен бутон на водещите, Скейтинг Финикс дуо (акробатика с ролкови кънки) - избрани от Николаос и La Campagnia Colonna (арт пол днес) - златният бутон на Евелин Костова.

Снимка: bTV

Миналата неделя за финала се класираха детски танцов състав към читалище "Наука - 1901 г." гр. Ябланица и Дария Иванцова с кучето Мери Шейн. А кои двама ще се присъединят към тях в неделя ще стане ясно в края на живото предаване на 1 май по bTV, веднага след края на гласуването.

Участниците, които няма да продължат напред в предаването не бива да губят надежда, защото и този сезон предстои играта "Спаси талант".

Снимка: bTV

В нея зрителите ще могат да върнат обратно в шоуто един от всички отпаднали таланти по време на трите полуфинала. "Спаси талант" ще стартира веднага след края на третия полуфинал - ще се проведе на сайта на предаването и ще продължи точно 24 часа. Талантът, който получи най-много гласове в своя подкрепа ще бъде "спасен" и ще участва в големия финал на "България търси талант" - на живо, на 15 май, от 20 часа по bTV.

Тази неделя, в пълен блясък, великолепие и заредени с неподправеното си чувство за хумор, четиримата членове на журито ще приветстват на сцената следващите 14 от най-добрите, интересни и изумителни таланти за сезона.