Премиерата на филма "Терминатор: Мрачна съдба" в Китайския театър в Лос Анджелис вчера беше отложена заради пожарите в Калифорния. Стихията достигна къщи на шоузвезди и политици в района на града, принуждавайки баскетболната звезда Леброн Джеймс, актьорът Арнолд Шварценегер и хиляди други хора да се евакуират.

Арнолд Шварценегер написа в Туитър, че също трябва да напусне дома си заради пожара. Той препоръча на всички в застрашената зона да го последват, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

По-късно той взе участие във вечерното шоу с Джими Кимъл, който написа в Туитър:

"Той ни каза, че ще се върне и спази обещанието си!"

Сред другите домове в зоната за евакуация са и къщите на сенаторката демократ Камала Харис, която се кандидатира за партийната номинация за президент, шефа на компанията "Дисни" Боб Айгър и рапъра и продуцент Доктор Дре.

Пламъците, които доближиха хълм близо до музея "Дж. Пол Гети" в квартал Брентуд отново подчертаха опасността, пред която е изправен щатът Калифорния, където бушуват силни ветрове и всяка искра може да породи опустошителен пожар.

Подготвената за партито след премиерата на "Терминатор: Мрачна съдба" храна е предадена на местния Червен кръст, който се грижи за засегнатите от пожарите.

Продуцент и сценарист на филма е Джеймс Камерън, заснел първия "Терминатор" от 1984 г. и "Терминатор 2: Денят на Страшния съд" от 1991 г. Режисьор е Тим Милър, известен с "Дедпул". Арнолд Шварценегер отново се превъплъщава в киборга.

На цялата територия на Калифорния е обявено извънредно положение. Препоръка за евакуация са получили почти 200 000 души. Огънят застрашава стотици сгради.