Австралийската диетоложка Лора Форд посочи шест полезни продукта, които по традиция се считат за вредни, в своя ТикТок акаунт.

Първи в списъка ѝ се оказаха орехите. По думите на Форд много хора на диета ги избягват, опасявайки се от тяхната калоричност, пише БТА. Но диетоложката обясни, че този продукт е богат на полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тя съветва да се употребяват орехи между основните хранения.

Белият ориз също често се изключва от менюто на хората на диета. Но според Форд оризът е прекрасен източник на енергия. Той добре засища и ни помага да се избавим от изкушенията по вредните храни.

В списъка на забранените продукти неправилно попадат доста често яйцата, особено жълтъците. Диетоложката припомня, че тези продукти са богати на протеин, а в жълтъците се съдържат витамини и минерали, помагащи за неговото усвояване.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Австралийката отбелязва, че хората не трябва да се отказват от макароните с цел запазване на добра фигура. Те са много полезни за микрофлората на червата. И на последно място Форд съветва да не се боим от сосовете за салатите. Тяхната вреда се преувеличава.