Колко пъти сте чували или чели, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло? Тя представлява между 6 и 10% от телесното тегло.

Кожата е толкова важна, че Педро Алмодовар направи цял филм за нея - "Кожата, в която живея".

Наистина, кожата ни работи всеки ден, за да ни предпази, затова и ние трябва да се постараем да я защитим от ежедневните ни дейности, които са много вредни за нея. За щастие има начин това да се случи. Студио за лазерна естетика Vivian Derma в Пловдив предлага множество процедури за подобряване състоянието на кожата и нейното подмладяване.

А къде се крият малките детайли, с които без да искаме вредим на кожата си?

Сънят и памучните калъфки

Безсънните нощи имат мигновено влияние върху цялото тяло на човека, но следите от него са особено видни по кожата на лицето - тя става бледа, а кръговете и торбичките под очите веднага издават, че не сме се наспали добре.

Памучните калъфки никак не са добри за кожата на лицето. Търкането в памучната материя може да увреди клетките и да засили стареенето на кожата. Затова най-добре е да сменим памучните калъфки със сатенени или копринени.

Гримът

Всяка дама, а вече и не малко джентълмени, като Дейвид Бекъм например, ежедневно прибягват до грима, за да изглеждат перфектно. Важно е обаче гримът, който използваме, да бъде висококачествен, да го премахваме всяка вечер преди сън никога да не спим с него. Продължителното време, през което гримът остава върху кожата ни, често става причина зачервяване, раздразнение и възпаления на кожата.

Говоренето по телефона

Телефонът е непрекъснат източник на вредни бактерии, независимо, че напоследък сигурно го дезинфекцираме по-често. Всеки път, когато доближим смартфона си до бузата си, прехвърляме тези вредни бактерии върху кожата на лицето. Те проникват в порите ни и може да доведат до появата на много пъпки.

Стискане на пъпките по лицето

Още от тийнейджърска възраст чуваме и четем мненията на специалисти и дерматолози по този въпрос, и макар да знаем колко вредно е да се стискат пъпките по лицето, продължаваме да го правим. А това е едно от най-вредните неща за кожата. Не самото стискане, а неправилният начин, по който го правим, е проблемът. Много по-добре би било да измием и почистим лицето си с подходящите козметични продукти и да устоим на изкушението да изстискваме пъпките по лицето си.

Неправилна или прекомерна употреба на козметични продукти

Някои хора пък са направо обсебени от полагането на грижи за кожата си, което също не е здравословен навик. Когато кожата ви често се зачервява, раздразнена е или се лющи, това може да е знак, че прекалявате с някои козметични продукти, които нанасяте върху лицето си.

Начинът, по който нанасяме козметичните продукти по лицето си, също има голямо значение за здравето на кожата. Препоръчително е винаги да започваме от по-леките продукти - серуми и лосиони, след което нанасяме по-тежките, като кремовете. Правилният ред е следният: тонер - серум - крем.

Слънцето

Повечето от нас, за съжаление, не отдават нужното значение на слънцезащитните средства за предпазване на кожата на лицето. Това е грижа, която трябва да полагаме през цялото време, не само през един сезон. Затова кремовете, които използваме ежедневно, трябва да бъдат с подходящия за кожата ни SPF фактор. Просто е задължително да съдържат такъв за здравето и младостта на нашата кожа.

Тютюнопушенето

Наред с всички други сериозни вреди, които нанася тютюнопушенето, то влияе много зле и върху кожата ни. Изсушава я, води до появата на петна по нея, окосмяване по лицето, бръчки и синкави петна.

Всички тези ежедневни вредни навици са отговорни за влошаването на състоянието на нашата кожа. Когато видим последствията от тях върху лицето си, веднага ни се иска да направим нещо, с което да подобрим бързо състоянието ѝ.

Кислородната терапия за лице например е идеалният вариант за кожа, която е била подложена на всички изброени вредни ежедневни навици. Тя представлява директно впръскване на кислород в кожата. В комбинация с това, специалистите във Vivian Derma, добавят ампула с протеогликани, които хидратират и преструктурират кожата, като произвеждат колаген и хиалуронова киселина, действайки като дермален филър, за да направят кожата по-сияйна, еластична и плътна.

Възстановява се оптималното ниво на хидратация (ефект на хидратация 24 часа). Кислородът, на свой ред подобрява клетъчния метаболизъм, прониква в епидермиса и стимулира образуването на нови клетки.

Ефектът от кислородната терапия е мигновен - кожата е свежа, тенът е изравнен, а лицето - бляскаво. При наличие на по-увредена, дехидратирана и суха кожа е възможно провеждането на терапевтичен курс от няколко процедури, чиито резултат от своя страна е трайно подобряване на еластичността и хидратацията.

Допълнителният ефект е по-лесното възприемане на последващи терапии и козметични продукти. Подарете си тази терапия за здраве, младост и красота! Вашата кожа го заслужава!

*Статията съдържа продуктово позициониране