Повечето хора свързват пролетта с алергии, но тя не е единственият сезон, който причинява неприятни алергични реакции. Ако откриете, че през есента проявявате алергични симптоми, вероятно имате алергия към цветен прашец. Различните растения отделят прашеца си по различно време през годината. Пролетта е времето, когато повечето дървета се опрашват, а късното лято и есента са времето, когато плевелите се опрашват.

Ето няколко съвета как да се справите с алергиите през есента:

Дръжте прозорците си затворени

Снимка: iStock by Getty Images

Свежият въздух е прекрасен, но ако държите прозорците си отворени, може да се поставите в пряк контакт с полените във въздуха, които всъщност причиняват вашия дискомфорт. Вместо това, може да използвате климатик, за да поддържате циркулацията на въздуха.

Стойте на закрито, когато броят на полените е висок

Снимка: iStock by Getty Images

Някои дни може да са по-лесни за престой навън, в сравнение с други, и това се дължи на количеството полени, които циркулират във въздуха. Лесно решение за справяне с вашите есенни алергии е да избягвате да излизате, когато броят на полените е особено висок този ден.

Отстранете прашеца, когато се върнете у дома

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сте се осмелили да излезете навън и сте установили, че денят е сравнително добър, може все още да имате тези алергени по дрехите и дори в косата си. Ако алергиите ви са особено силни през есенните месеци, е разумно да смените дрехите си и дори да измиете косата си, след като сте били навън, за да сте сигурни, че не разпространявате този алерген в дома си.

Останалите три съвета вижте ТУК