Заплетената коса е нещо, с което в един или друг момент се сблъсква всяка една жена и може да доведе до цъфтящи краища или допълнително накъсване на косата ако се случва често. Без значение от дължината или вида на косата - права, чуплива или къдрава, заплитането се случва на всички типове и текстури на косата.

Когато кутикулите на косата са здрави и стоят плоски и гладки, кичурите не се закачат един за друг. Ако кутикулите на косата ви не са плоски заради увреждане на косата, те стават по-груби и това може да доведе до захващане и заплитане на кичурите на косата ви.

Сред най-често срещаните причини за заплетена коса са прекомерното излагане на горещи инструменти, слънце или химически процеси като изрусяване. Те увреждат долните слоеве на косата, което ги кара да се заплитат, начупват или раздвояват. Увредената и суха коса също може да се заплита, особено ако е къдрава. По-дългите коси са по-податливи на заплитане.

Как да предотвратите заплитането на косата ви?

За щастие има начини да предотвратите заплитането на косата си с правилните грижи за нея. Една от основните е да имате добър хидратиращ балсам, който да поддържа влагата в нея, да я подхранва и да възстановява увредените космени фоликули. Инвестирайте в добър балсам и ще забележите резултати много скоро.

Топилната на водата, с която се къпете също има значение. Заменете топлата или гореща вода с хладка, поне когато измивате косата си. Изплакването на косата с хладка вода, заедно с балсама, финализира ефекта на уплътнителя, изглаждайки кутикулите на косата със сияен блясък.

Останалите съвети, можете да прочетете ТУК!