Мандарините имат естествени антисептични свойства, които защитават тялото от стафилококи - най-страховитите бактерии, отговорни за разпространение на сепсис.

Етеричното масло от мандарина съдържа специфични съставки, които действат срещу стафилококите и спомагат за излекуване на сепсис. Есенция от мандариново олио може да се използва локално върху кожата, като чрез втриване се третират открити рани. Ползите му от консумирането му през устата също са многообразни, пишат от Е-здравей.

Получавате спазми, яжте редовно мандарини

При болезнени спазми в тялото, мандарините също могат да са ви от полза. Спазмите засягат както мускулите, така и дихателните пътища, нервната и храносмилателната система. Мандарините имат успокояващ ефект върху нервите.

Мандарините стимулират деленето на клетките и генерирането на нови клетки. Те помагат за регенираране кожата при изсушаване, нараняване или вътрешни възпаления.

Искате да пречистите тялото си, приемайте мандарини

Мандарините са добро средство и за пречистване на кръвта. Те помагат на тялото да се освободи от токсините и от други нежелани вещества като пикочната киселина и различни замърсители. Мандарините помагат да се задържи кислородът в червените кръвни клетки и по този начин се пречиства кръвта.

Мандарините успокояват нервите, могат да помогнат и за преодоляването на някои тикове. Те помагат за облекчаване на различни възпаления в тялото, както и на хиперактивност. Векове назад мандарините са използвани срещу треска, пристъпи, отрова или тревожност. Те успокояват и депресивни разстройства.

Мандарини за добро стомашно здраве

Мандарините поддържат стомаха в добро здраве. Храносмилателната система се подобрява при редовно консумиране на мандарини. Те поддържат и баланса на киселини и лекуват стомашни инфекции. Мандарините и най-вече етеричното масло от тях тонизират черния дроб, стомаха и червата. Мандарините регулират ензимите в човешкото тяло, както и спомагат за правилното функциониране на ендокринната система.