Модната икона на 80-те години Брук Шийлдс предпочита естествената красота и заяви, че спира с ботокса.

След като бе обявена за Жена на годината, пред "Glamour" моделът разказа как успява да "жонглира" между модния подиум, майчинството, актьорското майсторство и също разказа каква е философията й за остаряването. "Не съм привърженик на инжекциите", каза тя, визирайки ботокса, който е така любим на повечето й колежки. "Като по-млада си слагах, но в един момент осъзнах, че съм напът да си изгубя идентичността". Макар да не подкрепя методите за стопиране на стареенето, тя не съди тези, които се подлагат на козметични процедури. "Аз съм изцяло "за" всичко, ако наистина се прави по правилните причини и дава увереност". Но е категорична, че трябва да има граница. "В днешно време има всякакви процедури, но е редно девойките да знаят кога да кажат стоп". За себе си знае, че е спряла. "Не гоня младостта".

Вижте снимки на Брук Шийлдс >> 

Що се отнася до майчинството моделът, който участва в един от епизодите на "Приятели", сподели, че дъщерите й я правят "невероятно щастлива". "Особено когато ги видя да носят мои стари тоалети, никога не съм очаквала да го направят. По-скоро смятах, че ме мислят за старомодна."

Тя има две момичета - Роуан на 20 и Гриър на 17. "Не им казвам как да се обличат, те сами решават." А за бала си по-голямата й дъщеря е била заложила на емблематичната червена рокля от 1998 г. на Брук, правена по поръчка, с която се появи на наградите "Златен глобус". "Тогава се чувствах толкова красива", сподели пред "Glamour" Шийлдс. За съжаление, бляскавият външен вид има обратен ефект, като актрисата разказа, че нейният агент я е "разкритикувал" за тоалета, като й е казал: "Никога няма да те вземат на сериозно, ако носиш червено!" По нейни думи той смятал, че с този вид "изглежда като филмова звезда от старите филми, което през 98-ма би се сметнало за несериозно". Въпреки неговите указания тя облякла роклята, а "на следващата година всички носели червено".  През 2008 г. отново заложи на червена рокля.