Напоследък американската звезда Ким Кардашиян многократно се появява публично без бельо. Ако изчислите колко много фенове има, това може скоро да се превърне в тенденция. А това е толкова секси, както за мъжете, така и за жените.

Изследователите отдавна заключават, че е полезно да спим голи. Но необходимо ли е бельото в ежедневието, отговарят от Е-здравей.

Какво експертите съветват дамите: да ходят без бикини или не?

Ходенето при топъл, сух климат без бикини, но винаги с пола или рокля, е много полезно. В края на краищата тялото диша. Но експертите съветват жените, които са склонни към гъбични или други инфекции,  да свалят бикините само за през нощта, а през деня да не използват прекалено тясно бельо.

Но в панталони и при влажен климат ходенето без бикини е доста вредно. Нежелателно е тъканта, която не е предназначена за тази цел и не отговаря на необходимите санитарни стандарти, да се притиска плътно към гениталиите. И шевовете на дрехите могат да причинят дразнене на кожата и лигавиците. Използването на всеки материал, който допринася за увеличаване на влагата в областта на слабините, може да доведе до разпространението на бактерии и създаването на благоприятна среда за тях.

Според стандартите индексът на хигроскопичност за бельото не трябва да бъде по-нисък от 6%. Също така не забравяйте за секрецията на влагалището, особено при полова възбуда. Почти всички бикини имат допълнителен слой памук, предназначен да абсорбира тези секрети. Проблемът е, че малко хора са готови да перят дрехите толкова често, колкото бельото, т.е. всеки ден.

Но не забравяйте: изпирането на бельото в студена вода може да доведе до разпространение на стафилококи или да допринесе за повторната поява на млечница. Вредните микроорганизми преживяват отлично в тъкани в продължение на много дни и месеци, затова е по-добре дрехите да се изпират при температура не по-ниска от 60 градуса. За пране на деликатни тъкани, за които е препоръчителна студена вода, е добре да използвате антибактериални средства или течности с кислородно избелващо средство в състава.

Тесни панталони също трябва не трябва да се носят без бельо. Дразненето, бактериите и притискането на тазовите органи могат да създадат проблеми. Следователно, панталоните трябва да са удобни и с памучна подложка. В идеалния случай, коприна - тя абсорбира добре влагата и бързо изсъхва, не създава парников ефект. Памукът също е подходящ.

Замислете се сериозно и направете своя избор. Винаги трябва да се грижим за нашето здраве. Но в същото време се препоръчва да спите без бельо.