Доволни ли сте от сексуалното си представяне? Смятате ли, че вашето сексуално желание се е променило с времето? Имали ли сте наскоро опит със сексуална дисфункция, като ниско сексуално желание, еректилна дисфункция или вагинална сухота?Advertisement

Грижата за сексуалното здраве е изключително важна за цялостното ни здраве и не трябва да я подценяваме. Активният и здравословен сексуален живот е не само биологична необходимост, но има и безброй предимства. Сексуално активните хора се радват на по-ниски нива на стрес и по-ниско кръвно налягане. Здравословният сексуален живот може да повиши имунитета, да подобри цикъла на съня и дори да помогне за справяне с болката. Ето защо е важно да се грижите за себе си и да бъдете сексуално здрави индивиди.

Сексуалното здраве е еднакво важно както при мъжете, така и при жените. Подобно на всяка друга част от цялостното ви благосъстояние, сексуалното здраве е нещо, което можете да поддържате, както и да подобрявате. Освен здравословен начин на живот, може да взимате някои витамини, минерали и други естествени съединения, които ще ви поддържат здрави и енергични.

Естествените лекарства доставят витамини, минерали, аминокиселини и други здравословни съединения, от които се нуждаем за хормонален баланс, сексуално здраве и благополучие. Ще ви разкажем на какво трябва да наблегнат мъжете и жените, за да поддържат нормална сексуална функция:

Мъже

Здрава простата

Всеки мъж трябва да бъде отговорен за своето здраве и с напредването на възрастта да предприема възможно най-безвредните мерки за предотвраряване или забавяне на проблеми с простатата. Здравата простата е изключително важна за сексуалното здраве на мъжете. С подходящите витамини можете да подобрите функцията на простата и пикочните пътища, както и да поддържате нормални нива на тестостерон.

Хормонален баланс

Ролята на хормоните е изключително важна както при жените, така и при мъжете. Те подържат хомеостаза в организма и са ключов фактор за здравословното състояние, физическите и емоционалните особености на всеки човек. Мъжете също трябва да се грижат за хормоналния си баланс, тъй като хормоните регулират различни органи и системи в човешкото тяло - храносмилането, растежа, метаболизма, настроението, движението, репродуктивната функция, дишането, управлението на стреса и функциите на различните клетки, тъкани и органи.

Сексуално представяне

Ако искате да подобрите сексуалното си представяне и да издигнете сексуалния си живот до нови висоти, опитайте ампули на растителна основа, растителни капсули или хранителна добавка.

Снимка: iStock by Getty Images

Жени

Хигиена

Много е важно жените да следят изкъсо интимната си хигиена и да не пренебрегват необичайни неща, които могат да им причинят дискомфорт - нови бенки, язви или лезии в интимната си област. Хигиената на женските гениталии е важна за здравословното състояние на половите органи и пикочно-половата система. Погрижете се за нормалното функциониране на влагалищната микрофлора и нивото на Ph на вагиналната среда.

Сексуална функция

Жените също могат да поддържат нормалната си сексуална функция, както и хормоналния си баланс. По време на бременност настъпват хормонални промени, които водят до намалено либидо, а след раждане резкият спад в нивата на естрогени и прогестерон водят до понижено сексуално желание. Нормалното функциониране на женския организъм е важно за цялостното сексуално здраве при жените.

Ако искате да защитите клетките си от оксидативен стрес, белите кръвни телца да функционират нормално, както и имунната ви и сърдечно-съдовата системи, изберете фолиева киселина или цялостна програма за жени.

Менопауза

Менопаузата отблелязва края на менструалния цикъл при една жена. Обикновено настъпва между 40-те и 50-те години и се диагностицира когато са изминали 12 месеца от последния месечен цикъл.

Менопаузата е естествен биологичен процес. Физическите симптоми на състоянието могат да са свързани с емоционална нестабилност, проблеми със съня, прекомерно изпотяване, намалена енергия и колебания в настроението. Поддържането на нормалното състояние на организма на жените по време на менопауза също е изключително важно и не трябва да се подценява.

 В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! При поръчка над 99,99 лв. получавате безплатна доставка.

Снимка: Market.dir.bg