Дженифър Лопес е една от най-талантливите жени в Холивуд. Тя е певица, актриса, танцьорка, продуцент и модна икона. 52-годишната красавица е с пуерторикански произход, но е родена и израснала в Ню Йорк. Започва кариерата си като танцьорка, но получава малки роли и постепенно става актриса.

Освен безспорния талант, Лопес се слави и с невероятен външен вид. Въпреки че вече е над 50, тя изглежда така, сякаш е на 20. Джей Ло има красиви черти на лицето, безупречна кожа и коса, но най-забележително е тялото ѝ.

Зад перфектната фигура стоят сериозен режим, стриктни правила, правилно хранене и много тренировки. Ето 6 неща, които Джей Ло прави, за да има стегнат корем и плочки:

1. Включва упражнения за коремни мускули в тренировките си за горна част на тялото

Освен дните, в които тренира само корем, Джей Ло включва упражнения за коремните мускули и в тренировките за горна част. Когато става въпрос за корем, колкото повече тренирате, толкова по-добре. Когато тренира горната част на тялото, тя включва и упражнения като повдигане на краката или коремни преси, за да поддържа корема си в тази форма. Упражнението с повдигането на краката е много ефективно за долната част на корема. Легнете на земята, сложете ръцете си до тялото и повдигайте краката, без да повдигате кръста и без да ги сгъвате.

2. Винаги започва тренировката със загрявка

Треньорът на Джей Ло разкрива пред O, Oprah Magazine, че типичната тренировка на Дженифър започва с 50 повдигания на краката, 50 полу-коремни преси, 50 коремни преси и 50 странични коремни преси с тежести 45 килограма. Важно правило, което тя винаги следва, е винаги да прави разтягане и загрявка преди същинската тренировка.

3. Прави специални тренировки

Дженифър Лопес прави различни специални упраженения, които се оказват доста ефективни. Доскоро Джей Ло имаше и персонален треньор- Алекс Родригес, бившият й годеник. Тя прави упражнения с медицинска топка и друго оборудване, което ѝ позволява да експериментира и да прави по-ефективни упражнения.

Останалите три тайни за красивата ѝ фигура вижте ТУК