Някога чудили ли сте се как холивудските актриси изглеждат така сякаш никога не остаряват? Техните гримьори са наистина много добри и използват тези трикове, за да им придадат по-младежки вид. Всички знаем, че гримът прави чудеса, стига да знаеш как да го използваш. Вижте 8 трика на гримьори, които ще ви помогнат да изглеждате с няколко години по-млади:

1. Не се страхувайте от цвета

Снимка: iStock by Getty Images

Неутралните и кафяви тонове са красиви, но понякога това може да постави акцента върху друга част от лицето ви, която не бихте искали. Малко ярък цвят може да промени цялото ви лице, придавайки му по-свеж и младежки вид.

2. Нанасяйте хидратиращ крем преди фон дьо тена

Снимка: iStock by Getty Images

Ако сложите фон дьо тен без овлажнител, кожата ви ще изсмуче влагата, подчертавайки бръчките и сухите петна. Хидратирането е една от най-важните стъпки за поддържане на здрава и красива кожа.

3. Покриите проблемните места с коректор

Снимка: iStock by Getty Images

Ако се опитате да замаскирате всичко с фон дьо тен, това ще подчертае бръчките ви и няма да изглежда естествено. Нанасяйте коректор на най-проблемните места и ще постигнете много по-добър резултат.

4. Не използвайте пудра, ако сте над 50 години

Снимка: iStock by Getty Images

Пудрата придава по-различен вид на лицето. Тя прилепва към лицето и се установява в бръчките и с нея кожата изглежда по-суха. Освен ако нямате много мазна кожа, избягвайте да използвате пудра.

Останалите четири трика вижте ТУК