За да започнем пролетта здрави и на чисто, с нова енергия и способни да преборим пролетната умора, е важно мястото, в което прекарваме най-много време, да е чисто, независимо дали това е домът, автомобилът или офисът. Заличаването на следите от зимата понякога е трудно - стоенето на закрито с децата и домашните любимци през студения сезон оставя следи, които понякога изглеждат незаличими.

За да не се превръща пролетното почистване в наказателна акция тип "чиста къща - пропилян живот", са нужни някои дребни хакове и подходящи уреди. Интернет изобилства от трикове за премахване на петна, лесно миене на прозорци, улавяне на прах и т.н. Масовата практика обаче показва, че е въпрос на голям късмет да попаднем на точното "магическо" средство за справяне с упорити замърсявания.

Понякога решението е веднъж да се отделят средства за специализирани уреди, които после се самоизплащат само заради това, че вече не харчим за препарати (често алергизиращи и носещи своите последствия за здравето плюс още разходи), автомивки, химическо чистене или купуване на нови мебели заради невъзможност да се поддържат наличните. 

Знаейки това, "Керхер" прави големи отстъпки - до 25%, на качествени уреди, безкомпромисни помощници в почистването, в рамките на кампанията Yellow week.

За пода 

Работещите хора знаят колко трудно може да се окаже организирането на цялостно почистване на дома, особено, ако е съпроводено с малки деца, които имат нужда от игри и разходки и чието пренебрегване е трудно. В грижата за здравето на най-малките обаче е важно да сме безкомпромисни в борбата с патогените, които буквално се крият във всеки ъгъл. 

Миещ робот RCF 3

karchershop.bg

Един от най-верните помощници в това начинание доказано е миещият робот RCF 3. Той ще почисти пода напълно автономно и с отлични резултати, докато вие изкарвате времето си с любимите хора. Тайната е в технологията с въртящ валяк. Роботът е оборудван с функция за разпознаване на килими и е готов за употреба във всяко домакинство.

RCF 3 разполага с два резервоара, които му позволяват постоянно да овлажнява валяка и да събира замърсена вода отделно. С удобното управление чрез мобилно приложение могат да се настроят различни режими на почистване, което става за секунди. Освен това, роботът се стартира лесно чрез мобилно приложение или с бутон на самото устройство. Не се налага и непрекъснато да го следите. Ако RCF 3 има нужда от помощ, той ще ви го каже чрез гласова комуникация или чрез приложението. От редовна цена 1149 лева, в рамките на Yellow Week може да се сдобиете с него само за 899 лева.

Прахосмукачка робот RCV 3

karchershop.bg

В комбинация с прахосмукачката робот RCV 3 обаче цената става дори по-изгодна, като получавате до 26% обща отстъпка. Добре известно е за повечето домакини и притежатели на килими в каква сага може да се превърне тяхното почистване. Вариантите да ги изперете сами вкъщи са доста енерго- и времеемки и ви обвързват със синоптичната прогноза, освен със свободното ви време. Вариантът всеки сезон да се отделят средства за тяхното специализирано пране пък излиза доста скъп. 

RCV 3 ще се погрижи не само за килимите с нисък косъм, но и за твърдите повърхности, също без да ви ангажира. С прецизна LiDAR навигация и удобно управление на приложението, прахосмукачката ви оставя повече време за приятните неща. 

Как работи? Чрез приложението за RCV 3 изпращате симпатичната машинка на обиколка за проучване. Тя автоматично ще си създаде карта на стаите. За всяко помещение могат да се задават индивидуални параметри за почистване. Например кои стаи трябва да се почистват с прахосмукачка, кои само да се бършат или пък да не се почистват. Допълнителни сензори предотвратяват падането на устройството, ако да речем има опасност като стълби.

За задачи по почистване RCV 3 може удобно да се стартира чрез приложението, като се използва предварително зададен индивидуален график или чрез натискане на бутон на устройството. Ако почистващият робот има нужда от помощ, подобно на миещия, той ще ви каже чрез гласово съобщение.

За бързо ежедневно почистване 

След разходката на четириногите домашни любимци или храненето на малки деца, които все още овладяват фината моторика, къщата може да добие вид сякаш никога там не е чистено, макар да сте в разгара именно да това си занимание.

Уред за почистване на твърди подове FC 2-4 Battery Set 2B Duo

karchershop.bg

За ваш помощник може да заложите на уреда за почистване на твърди подове FC 2-4 Battery Set 2B Duo, който премахва както сухи, така и влажни ежедневни замърсявания в една стъпка. 

Освен че се отличава със своя дизайн, ниско тегло от само 2,2 кг и автоматично включване и изключване, уредът включва и две сменяеми батерии и двойно зарядно за бързо зареждане.

Защо това е важно? Максималното време на работа с едно зареждане на батерията е 20 минути, или иначе казано площ от около 70 кв. м. Благодарение на допълнителната резервна батерия можете да почиствате без да прекъсвате. Контактът с мръсотия се избягва чрез интегрирания, хигиеничен резервоар за мръсна вода, който може да се отстрани и почисти веднага след използване на устройството.

Ръчна прахосмукачка CVH 3 Plus

karchershop.bg

И тъй като никой не очаква, че докато пролетното почистване трае, животът вкъщи ще спре или пък вятърът ще престане да навява упоритите малки следи от цъфтежи през врати и прозорци, на помощ идва ръчната прахосмукачка CVH 3 Plus. Тя се справя без усилие с малки ежедневни задачи.

CVH 3 Plus е компактна акумулаторна прахосмукачка с висока мощност на засмукване и удължен живот, благодарение на своя тих BLDC мотор. Освен компактен и лек дизайн и две различни нива на засмукване с време на работа на батерията до 20 минути, тя върви с удобна станция за зареждане и съхранение на аксесоари.

Прах и бактерии 

Дори всичко у дома да изглежда чисто и подредено, това далеч не значи, че патогените са изчезнали. Справянето с тях е трудно без тежка битова химия, която обаче може да доведе до алергични реакции, както споменахме по-горе, особено при децата. Ъгълчетата в банята, в кухнята, фугите на пода, щори.... - всички те се превръщат в своеобразни скривалища за устойчиви болестотворни организми. 

Парочистачките на "Керхер" имат сертификат за тест, който показва, че елиминират до 99,999% от вирусите и 99,99% от всички често срещани домашни бактерии върху твърди повърхности.  

Парочистачка SC 3 Delux

karchershop.bg

Парочистачката SC 3 Delux е готова за стартиране след време за загряване от само 30 секунди. Аксесоарите, кабелите и маркучите към нея се поставят в интегрираното отделение за тяхното съхранение, без да допринасят за излишен хаос у дома. Парочистачката разполага и с резервоар за вода с възможност за постоянно допълване за непрекъснато почистване, LED лента за показване на работния режим, както и разнообразие от аксесоари за отстраняване на упорити замърсявания върху плочки, котлони, аспиратори и фуги.

Доставя се и с подова дюза EasyFix с гъвкава връзка за отлична ергономичност и ламелна технология за перфектни резултати при почистване. Освен това има удобна система за закачане на кърпа за почистване на под, която може лесно да се закрепи към накрайника и да се отстрани отново, без да се налага да влизате в контакт с мръсотията.

Двустепенното регулиране на парата пък гарантира перфектно адаптиране на парния поток към повърхността и съответното ниво на замърсяване. 

За меката мебел 

Който се е опитвал да почисти петно от диван, знае колко трудно може да се окаже отстраняването на следите от този опит. Понякога остава по-светло петно на мястото, на което сте чистили, друг път замърсяването изобщо не изчезва, а решението за купуване на нова мебел след всяко петно не звучи сериозно. И не е само диванът! Това включва дамаски, столове, фотьойли, седалките на автомобила, градинските мебели. 

Перяща смукачка SE 3-18 Compact

karchershop.bg

Край на този порочен кръг може да сложите с перящата смукачка SE 3-18 Compact (без батерия), с която се постига дълбоко почистване с максимална свобода на движение. Спрей екстракторът SE 3-18 Compact почиства текстилни повърхности старателно и без остатъци.

Благодарение на компактния дизайн, уредът е не само удобен, но може да се използва и когато наблизо няма електрически контакт, благодарение на батерията 18 V Kärcher Battery Power (не е включена в обхвата на доставката).

С перящата смукачка премахвате не само мръсотията от седалките на колата, но и от подовите стелки и багажника, както и от градинските мебели и тапицерията, при това за миг. Дългият и гъвкав смукателен маркуч с вътрешен маркуч за почистващ препарат също гарантира голямо удобство дори и на най-труднодостъпните места. 

За автомобила 

На мнозина се налага да изкарат повече време в автомобила си, отколкото в офиса или у дома. Колата е необходимост и за хора с деца, всяко от което със собствените си ангажименти и различен график. Затова до пренебрегване на хигиената в автомобила не бива да се стига - не само за да удължите живота му, но и заради собственото и на децата ви здраве. 

Сухо-мокро смукачка WD 4 V-20/6/22 Car

karchershop.bg

Освен на перящата смукачка SE 3-18 Compact, за която споменахме по-горе, тук може да разчитате и на сухо-мокро смукачка WD 4 V-20/6/22 Car. С нея ще постигнете цялостно вътрешно почистване на автомобила без да се налага да висите в автомивки, плащайки си за това ежемесечно, ако не и ежеседмично. 

Освен с 20-литров пластмасов контейнер, 6-метров кабел и 2,2-метров смукателен маркуч, WD 4 V-20/6/22 Car е снабдена и със специални аксесоари и е перфектна за почистване на интериора на автомобила.

Независимо дали се налага да се справяте с деликатни повърхности като арматурното табло на автомобила, силно замърсени зони като пространството за краката, големи площи като багажника или тесни пространства между седалките - всяка част от интериора на автомобила може да бъде почистена старателно благодарение на специалните дюзи. 

Водоструйка K 5

karchershop.bg

А когато говорим за пролетно почистване и автомобили, неотлъчен помощник е водоструйката K 5. Веднъж спестявате от непрекъснатото ходене по автомивки, и втори път си осигуряване безкомпромисен помощник за тераси, дворни места и средно големи външни повърхности. Това е идеалната машина за редовни почистващи задачи, защото нека си признаем - справянето с тях е невъзможно без парочистачка. 

К 5 е произведена в Германия и има цели пет години гаранция, ако направите регистрация на www.karcher.bg

С верни помощници като изброените, както и останалите вълшебници в почистването, които участват в Yellow week и в момента са с изключително изгодни намаления, поддържането на чистота не само през пролетта, но целогодишно ще бъде песен. Защото никой в забързаното си ежедневие не бива да се превръща в роб на максимата "чиста къща - пропилян живот".  

С подкрепата на: Karcher