Това съветват канадски учени, които изследвали семейния живот на актьорите, спечелили престижната статуетка. Според изследователите от Rotman School of Management към университета в Торонто, наградените актриси са изложени на най-голям риск.

Изследването на канадските учени, което било направено миналата година, съсредоточило вниманието си върху 751 актьори, номинирани за Оскар за най-добър актьор и актриса от 1936 до 2010 г.

Резултатите - браковете на спечелилите актриси били със средна продължителност 4,3 години, а тези на загубилите продължавали 9,5 години. При актьорите разликата не е толкова чувствителна - 11,9 години за победителите и 12,56 години за загубилите.

Джоан Крауфорд, Бет Дейвид, Хали Бери и Кейт Уинслет са сред актрисите, които се развеждат след като печелят Оскар, припомнят от БГНЕС. Същото се отнася и за Рийз Уидърспуун, Хилари Суонк и Сандра Бълок, която се разведе само три месеца след като спечели статуетката.

Ние все пак сме оптимисти за брака на голямата победителка тази година Мерил Стрийп. Връзката й със скулптора Дон Гъмър е една от най-стабилните в Холивуд. Двамата са женени от 34 години и имат 4 деца. На церемонията в Лос Анджелис се видя, че Мерил и Дон продължават да си разменят ласки на публични места, като прясно влюбена двойка.

Вижте най-стилните рокли  >>
Кой спечели Оскар 2012?
Вижте още мода от червения килим:
Оскари 2011 >>

Оскари 2010 >>

Оскари 2009 >>

Оскари 2008 >>

Оскари 2007 >>
Вижте звездите, които получиха Оскар през годините >>