Колоритният водещ не вижда смисъл да черпи за това, че остарява. Професорът не е отбелязвал рождените си дни и като млад, призна самият той пред Монитор.

До 30-годишнината ми не съм отбелязвал рождените си дни, защото бях много беден и за мен това беше лукс. Почерпки и подаръци нямаше - откъде да взема пари? След като минах трийсетака, бях назначен за главен редактор на списание „Театър” и работата толкова много ме беше обсебила, че нямах време за празненства”, разказа за „Монитор” водещият. Той призна, че като главен редактор бил много удовлетворен от работата си и това бил за него истинският подарък.

С напредването на годините Юлиан Вучков виждал още по-малко смисъл да полива рождените си дни. „След като хората навършат 40 години, си казват „защо да пия и да викам ура - че ставам все по-стар ли?”. Разбира се, хората се радват, че са доживели до старини. На никого не му се умира”, разсъждава професорът.

За видния театрал, публицист и тв водещ е безсмислено хората да си отиват от този свят и да се правят погребения и близките да страдат. „По-добре е да изчезнеш и да станеш невидим. Няма нужда от заравяне в земята, от горене”, смята водещият.

Юлиан Вучков обаче не се е предал и все още му се живее. „Душата ми няма да ме предаде, но тялото е крехко. Ще ми се да навъртя още 7-8 годинки, но ще видим какво ще стане. Все пак не зависи от мен”, завършва професорът.

Вижте снимки на професор Вучков >>