30-годишната Рафаели е разпитвана в сряда в продължение на 12 часа. Тя отрича да е извършила нарушения. 

Вижте снимки на Бар и съпругa й >>

Според данъчните в Израел моделът се е опитала да избегне задължения върху милиони долари приходи, като е подвела властите, че не живее в страната. Бар е живеела в апартаменти, регистрирани на майка й и на брат й.

Данъчната администрация предявява претенции за "бартерни хонорари", пише БГНЕС. Рафаели не е обявила луксозни придобивки като коли, които е получила от "Range Rover" и "Lexus" в замяна на реклама. Тя не е обявила и "безплатния" ремонт на луксозния си апартамент в небостъргач в Тел Авив, както и наема, който получавала за него.

Рафаели е пусната срещу гаранция вчера от 750 000 шекела (155 000 долара) . Една трета от сумата е платила сама, останалата част - "трета страна". Конфискуван е паспортът й и е забранено да напуска страната.

През септември красавицата се омъжи за 40-годишния бизнесмен Ади Езра. Сватбата предизвика недоволство в Израел заради желанието на младоженците да забранят достъпа на дронове. За връзката между Бар и Ади стана известно през декември 2012 г. Двамата се сгодиха този март. Семейството на Езра е едно от най-богатите в Израел. Занимава се с внос на храни. Състоянието му е оценено на 100 милиона долара.

Това е втори брак за манекенката. Тя се омъжва за пръв път още 18-годишна. Една от най-известните й връзки е с актьора Леонардо Ди Каприо.

Преди дни испанската оперна певица Монсерат Кабайе получи присъда от половин година "лишаване от свобода" за укриване на данъци. Тя няма да лежи в затвора.