Ирландската певица бе намерена невредима, часове след като бе обявена за изчезнала и бяха изразени опасения, че е склонна към самоубийство. От полицията съобщиха, че са открили 49-годишната О'Конър в предградие на Чикаго, след като в неделя е бил подаден сигнал, че тя е излязла да кара колело и така и не се е прибрала.

Вижте снимки на Шиниъд >>

Ето някои от най-ексцентричните прояви на ирландската певица през годините, припомня АП:

Обвиненията срещу Арсенио Хол

Този месец комикът Арсенио Хол заведе дело за клевета в съд в Лос Анджелис срещу Шиниъд. Искът за обезщетение в размер на 5 млн. долара е заради публикация на страницата на певицата във Facebook, в която тя обвинява Арсенио Хол, че е снабдявал с дрога певеца Принс, починал на 21 април на 57-годишна възраст. Принс е автор на хитовото парче "Nothing Compares to U" на ирландката. О'Конър заяви, че Хол е дрогирал и самата нея. Комикът окачестви твърденията на певицата като "изфабрикувани лъжи". Според Арсенио Хол Шиниъд е познавала Принс съвсем бегло.

Посланията във Facebook

Миналия ноември певицата написа съобщение във Facebook, че е взела свръхдоза, без да уточнява наркотици или медикаменти, в хотелска стая някъде в Ирландия. Посланието й беше изтълкувано като опит за самоубийство. По-късно О'Конър беше намерена невредима от полицията. През декември певицата, която преди повече от десетилетие беше диагностицирана с биполярно афективно разстройство и публично е говорила за психичните си проблеми, публикува друго съобщение в социалната мрежа. Този път тя съобщи, че е била задържана в болница за психиатрично освидетелстване.

Спорът с Майли Сайръс

През 2013 г. Шиниъд предупреди в отворено писмо младата американска певица и актриса Майли Сайръс да се пази да не бъде експлоатирана сексуално от музикалната индустрия. Ирландската певица отправи посланието си, след като Сайръс пусна видеото към песента си "Wrecking Ball", в което се снима гола. Майли отговори на Шиниъд О'Конър в Twitter, споменавайки проблемите на ирландката с биполярното разстройство. Сайръс освен това я сравни с актрисата Аманда Байнс, която също има психични проблеми.

Протестът срещу Католическата църква

Най-известният протест на Шиниъд О'Конър срещу Католическата църква e от 1992 г., когато певицата участва в шоуто "На живо в събота вечер". О'Конър изпълни песента "War" на покойната легенда на регето Боб Марли. След изпълнението си Шиниъд О'Конър скъса снимка на папа Йоан Павел Втори, заявявайки: "Да се борим срещу истинския враг". Постъпката й предизвика негодувание сред много зрители и църковни лица. Седмици по-късно певицата беше освиркана в "Медисън скуеър гардън" на събитие, отдаващо почит към Боб Дилън. Протестът на Шиниъд се случи години, преди Католическата църква да бъде разтърсена от скандал за сексуално посегателство над деца от страна на свещеници.

О'Конър има зад гърба си четири брака. Майка е на четири деца и не крие от обществеността продължаващите спорове със семейството й за попечителството над тях, пише БТА.