79-годишният кънтри музикант и филмов актьор ветеран от години споменаваше за борбата си със загубата на паметта.

Лекари отдавна го увериха, че влошената му памет се дължи на болестта на Алцхаймер или на деменция, която е следствие от заниманията му с бокс, американски футбол и ръгби преди години. В резултат Крис започнал да приема лекарства срещу болестта на Алцхаймер, пише БТА.

По-рано тази година обаче се подложил на изследвания за лаймска болест и резултатите се оказали положителни. Кристофърсън преустановил приемането на лекарства срещу болестта на Алцхаймер и депресия, подложил се на триседмично лечение срещу лаймска болест и оттогава паметта му се подобрила.

"Той приемаше всички тези медикаменти заради увреждания, каквито нямаше. След лечението постепенно започна да се възстановява. Макар някои от дните му да са лоши, той прекарва и съвсем нормални дни. Човек лесно може да забрави, че Крис има здравословни проблеми", заяви съпругата му Лиса пред сп. "Ролинг стоун".

За да може възвръщането на паметта му да се стимулира, Кристофърсън, който този месец ще навърши 80 години, се връща към старите си песни с преиздаването на първите му 11 албума, включени в колекция. Тя ще излезе на 10 юни.

"Слушането на всеки албум ще ви върне назад във времето така, както това може да направи снимка", увери звездата от филма "Блейд".