Тя ще бъде в парка "Гео Милев" в столичния кв. "Слатина". В нея ще бъдат инвестирани средствата, събрани от продажбата на диска с песни "Маргаритка", пише "Монитор". Вики има дъщеря Маргарита от съпруга си Петър Величков.

Снимки на Вики, Петър и дъщеря им >>

Дискът излезе преди седмица и включва 11 от най-популярните песнички сред малчуганите като "Родина", "Зеленчуци, който не яде" и "Зимна песничка" ("Над смълчаните полета") в изпълнение на певци като Белослава, Графа и Михаела Филева. Всеки от тях е участвал безвъзмездно в записите, а идеята за "Маргаритка" е от пет години.

"У нас няма детско съдържание на български език. Появата на дъщеря ми само ме вдъхнови за името на цялата кауза. Чрез героите Мими, Биби и Маргаритка ние ще отправяме своето послание към малките. Всяка от песничките в диска ще има анимационен клип, качен в YouTube платформата "Маргаритка", обясни за bTV вокалистката на Мастило.

Гласът на Вики звучи в три от песните, като особен сантимент тя има към "Балонче хвърковато". Това е песента, с която учителката й в забавачката - "другарката" Анкова, забелязала артистичния й потенциал и я насърчила да ходи по конкурси.