Президентът на "Лукасфилм" Катлин Кенеди каза пред "Венити феър", че преди да получи инфаркт, Кари Фишър е била завършила снимките си за осмия филм "Последните джедаи" и се е надявала героинята ѝ генерал Лея Органа да бъде централна фигура в Епизод IX, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Кари през годините >>

"Веднага щом приключи, тя ме сграбчи и каза: "Най-добре аз да съм в центъра на IX!" Харисън беше в централната роля в епизод VII, а Марк - в VIII. Затова тя мислеше, че деветият филм трябва да е нейният. И така щеше да стане", каза Кенеди.

Кари Фишър стана известна с ролята на принцеса Лея в оригиналните филми "Междузвездни войни" от 1977 до 1983 г. Предстоящият девети филм, който трябва да излезе по екраните през май 2019 г., е преработен от Кенеди, режисьора Колин Тревъроу и екипа на "Лукасфилм".

Снимките ще започнат догодина. От "Лукасфилм" вече казаха, че няма да възпроизвеждат дигитално образа на Кари Фишър в предстоящите филми.

Американската актриса получи инфаркт по време на полет от Лондон за Лос Анджелис на 24 декември и почина на 27 декември. Тя се прибираше от турне по повод последната й книга "Дневниците на принцесата", в която разкри, че е имала кратка връзка с Харисън Форд.

Днес сагата "Междузвездни войни" навършва 40 години.