Талантливият българин получи предложения за реализацията на няколко международни проекта. Изпълнители, мениджъри  и продуценти го определяха като един от основните претенденти за Голямата награда на фестивала в Брашов, след като попадна в основния финал на престижния музикален форум. За реализацията му бяха вложени над 600 000 евро и участваха 27 певци и групи от 18 страни. Неподправеното му и и стилно изпълнение на румънска песен от репертоара на популяната група ”Дирекция 5”, където Орлин демонстрира възможностите си и на превъзходен танцьор, плени публиката и предизвика изключителен медиен интерес в северната ни съседка.

Фестивалът е вторият по значимост в Европа след Евровизия и се свързва с имената на Хулио Иглесиас и Кристина Агилера, които са участвали в конкурса в началото на кариерите си. Сред звездната плеяда от гост звезди през годините са Джеймс Браун, Кени Роджърс, Пaтрисия Каас, Далида, Кайли Миноуг, Даяна Рос, Шерил Кроу, INXS, UB40, ТАТУ, Scorpions, Рики Мартин, Руслана, Simply Red./

Големите румънски попзезди Нико, Паула Селинг  и младата Джасмин /познати от сцените на „Евровизия” и „Откритие”/ бяха сред първите, които не скриха възхищението си от неговия талант. Сред ВИП гостите на фестивала бяха Тициано Феро и виртуозния китарист Стив Вай.
Вижте снимки на Орлин >>