Там го докара голф количка, следвана от гигантски червен джип, видя Монитор. При появата му стадионът изпадна в истерия. Мощен рев,  хиляди запалки и светещи джаджи съпроводиха първото лъсване на главата му. Десетина минути преди началото над 15-хилядната публика, дошла на отложения  за миналата вечер концерт от турнето No Mercy,  скандираше мощно името на Слави. В селата около Града на тепетата хората слушаха песните направо от балконите си.

При всяко свое появяване или слизане от сцената Дългия използваше патерици, а после ги даваше на човек от екипа, който ги отнасяше.

Слави започна с песента: "Нека ме боли". На финала й ударната вълна от мощни фойерверки буквално отхвърли назад най-предните зрители на стадиона. Шоуменът видимо се придвижваше трудно, но добереше ли се до тунингования бар-стол с подсилена основа, докаран специално за събитието,  често скачаше прав и започваше да беснее. Болката го принуждаваше да сяда пак.

"Слави все още има три винта и една игла в левия си крак. Лекарите, които го лекуват, изразиха опасения дали може да издържи такова натоварване, каквото е един концерт, но той беше категоричен, че ще изпълни ангажимента си към пловдивчани", обясни шефът на "Ку-ку бенд"  Евгени Димитров. "В Пловдив публиката винаги ни е подкрепяла много. Не можех да кажа: "Няма да дойда". Направих го заради пловдивчани", каза и Слави.

Заради счупения крак той не язди кон, както е в предварителния сценарий. Галеше го по муцуната, придвижвайки се с  количката за голф.  До него Миро  яхаше своето добиче.

Плевенчанинът смени пет костюма и пя повече от половин час на бис стари свои парчета. Той прегракна зверски и докато говореше на микрофона изглеждаше, че това не е неговият глас. Това не му попречи да завърши с песента на Емил Димитров "Моя страна, моя България". Количката за голф го докара до първите редове на публиката и той даде микрофона на хората да пеят.