Най-мащабният поход срещу рака на гърдата в България ще събере хиляди столичани на 03 Октомври, в 10.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов”. Маршрутът на благотворителното събитите ще премине по ул. Съборна, по бул. Витоша и ще завърши пред НДК. Като благодарност за активното отношение, организаторите на кампанията AVON България отново ще дарят допълнителни профилактични прегледи на жени в нужда, равни на броя участници в Похода срещу рака на гърдата.

Звездите на българската музикална сцена Маргарита Хранова, Ваня Костова, Орлин Павлов, Деси Добрева, Влади Ампов-Графа, новите идоли Маги Джанаварова и Росина Катарджиева и още много други ще се включат в двата благотворителни концерта – на стартовата и финалната точка на Похода. По време на благотворителните базари посетителите ще имат възможност да се срещнат с едни от най-обичаните български певци, спортисти и актьори, подкрепящи кампанията през годините, а за най-малките участници ще има на разположение специални детски кътове.

Ракът на гърдата е 100% лечим когато се диагностицира навреме, затова всеки отговорен за своето и здавето на близките си е поканен да подкрепи мисията на кампанията "От любов към живота" за повече информираност, осъществяване на профилактика и подобряване на диагностиката на болестта, засягаща най-много жени в българия и по света.

Вече стартира и записването за безплатни профилактични прегледи в общините по маршрута на мобилния мамограф, в есенната сесия профилактични прегледи финансирани от кампанията и осъществявани от Национален онкологичен медицински център. Мобилните медицински звена ще осъществят 2000 безплатни прегледа за профилактика на рака на гърдата за жените в градовете Каспичан, Нови Пазар, Провадия, Суворово, Вълчи дол, Тервел, Генерал Тошево и Шабла.