Песента им “Let The Music Move Ya“ се изкачи на 2-ро място в американската класация USA RoyInsf top 50 в която се представят 50-те най въртяни денс парчета в Северна Америка. Същата песен преди 8 месеца достигна до 4-то място в МТV. У нас нас, песента е позната с българската си версия озаглавена “Лесно Се Възбуждам“ която разтърси ефира в началото на годината с провокативния си текст и видеоклип. У нас песента е позната с българската си версия озаглавена „Лесно се възбуждам", която разтърси ефира в началото на годината с провокативния си текст и видеоклип.

Сега Deep Zone Project усилено работят по завършването на новия си албум, който се очаква да излезе в края на месец октомври. Албумът ще бъде издаден само в дигитален вариант и ще се раздава на входа на всеки един посетител на 30 клубни партита в страната, които ще бъдат проведени до края на годината.

Междувременно Дидо, който е един от основателите на групата наскоро, отбеляза 20 години на сцена. В знак на това реши да направи подарък на всички меломани, като записа наново първата си авторска песен - „Даниела", която беше изпял преди 12 години докато бе част от рап триото „Гумени Глави".

Междувременно беше официално съобщено, че Росен Стоев (Rossko) напуска Deep Zone Project. Той е един от двамата основатели на формацията, създадена през 1998. Mалко след края на лятното им турне, взаимоотношенията между членовете на Deep Zone Project се изострят, в резултат на което Rossko напуска лейбъла, а месец след това и самата група. В момента продуцентът е в процес на създаване на собствена звукозаписна компания, която залага на модерна денс музика, както и ремикси.