W
В основата на проекта стои Дани Милев, чиято е идеята за нежната балада „Заведи ме там”. Той отправи покана към световноизвестния наш цигулар Веско Пантелеев- Ешкенази да направят нещо заедно. Цигуларят обаче много рядко има възможност да бъде в България заради ангажиментите си по света. На двамата се налага да творят заедно от разстояние – единият записва своята партия в Холандия, а смесването е станало в България.

Текстът на песента е дело на Владо Михайлов /екс- Сафо/, добър приятел и колега на Милев. Той признава, че чувайки музиката, буквално за минути в главата му започнали да се  раждат и думите. Владо и Дани поясняват къде е това „там” от песента „Става дума за  митична страна, родена от мечтите и  описана от гръцките поети. Аркадия е метафора за по-високите пространства, обитавани от търсещите, творчески духове”

На 16 октомври в Зала 1 на НДК  се състоя концерт в памет на великия Павароти. Именно на сцената на НДК  се състоя и премиерата на „Заведи ме там”. Заснемайки част от концерта, комбинирани с кадри на Ешкенази и Милев, свирещи заедно /съответно на цигулка и китара/, режисьорът Борис Радев създаде интересен видеоклип.

Вижте клипа >>