Билетите за концерта на Елтън Джон ще бъдат пуснати в продажба (Билетен център НДК, ТикетПро) от 7 декември с цени от 60 до 150 лева. Oграничено количество VIP билети ще бъдат пуснти на цена 200 лева.

Концертът на Елтън Джон у нас безспорно ще се нареди сред най-грандиозните събития в музикалната история на България. Великият музикант ще пристигне у нас със своя бенд от виртуозни музиканти и ще изнесе спиращ дъха спектакъл на столичния стадион "Локомотив". Гостуването му е част от музикалния фестивал Арена музика.

Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина  капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души.

Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти на планетата, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, оставил огнена следа в световната музика.
 
През своята 40-годишна кариера, Елтън Джон продава над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му "Candle in the Wind" е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на Съединените Щати. Носител е на пет награди Грами, Награда на Филмовата Академия на САЩ, Награда Златен Глобус и Награда Тони.