Последният албум на Атлас „Есенни цветя” излиза през 2004 г. Основателят на Атлас Пепи Писарски решава отново да се установи да живее в България след дълги години отсъствие, които прекарва в свирене по кораби. Той се свързва с вокалиста на групата Веско Зерлиев и двамата отново започват да творят музика. Към тях се присъединяват и пианистът Минко Ламбов, който работи с Латинопартизани и Васил Найденов, барабанистът Жоро Георгиев, и Димитър Запрянов, също пианист.

Чуйте новото парче на Атлас ТУК >>

Така се раждат няколко парчета, между които е и новият сингъл на Атлас „Любовта е от Бога”. Той вече се върти успешно по „БГ радио” и „Хоризонт”. Парчето стилово се различава от досегашните хитове на Атлас, като носи по-съвременно звучене.

В личния си живот Атлас доказват, че има начин да се победи българската действителност. Съдбата на много съвременни артисти не подминава вокала Веско, който е принуден да влезе в клиника за зависимости. Преди това той изпробва множество терапии и медикаментозни лечения. Но единствено продължителният престой в клиника успява да го върне към живота. Той намира избавление в рисуването и дори открива собствена галерия.

Като много български артисти Пепи Писарски прекарва години в свирене по корабите, но накрая решава, че иска да остане в България. „Изкарват се пари, но това е луксозен затвор, а с нас се отнасят като с втора – трета ръка хора”, казва Писарски за морския живот. Музикантът си купува къща на река Дунав, където се отдава на една от многото си страсти – риболова.

В момента Атлас готвят концертна програма, както и видео към сингъла „Любовта е от Бога”.