Явно след грандиозните успехи на турските саги по Би Ти Ви и Нова тв и нашите продуценти решиха, че трябва да инвестират в този жанр. Още повече че хората вече се преситиха от риалити програми.

С тежката задача да командват български актьори и режисьори ще се занимават екипите на Нико Тупарев (“Биг брадър”), Евтим Милошев (“Сървайвър”), Магърдич Халваджиян (“Господари на ефира”) и Димитър Митовски.

Драма, която вероятно ще върви в най-гледаното време по Би Ти Ви, ще правят хората на Митовски. Очаква се сагата да се появи на екран до 2-3 месеца. В момента Митовски работи върху игралния филм “Мисия “Лондон”.

Добрата реализация на скъп и мащабен проект като “Сървайвър” ми дава основание да имам амбицията да правя и сериал, бил той драматичен или комичен”, коментира Евтим Милошев. Като се има предвид, че той разполага с “Комиците”, може да се заложи, че проектът ще бъде по-скоро забавен. Под крилото на Милошев е и актьорът Владо Карамазов, който блестящо би могъл да конкурира турския Мехмет от “Перла”.

В битката ще се включи Про.бг, която по традиция продуцира сама своите издания. В момента има кастинг за актьори. Това ще бъде класическа любовна история, като първо ще направим 2 пилотни епизода, за да проверим реакцията на зрителите, обясниха от телевизията.

Освен добри сценарии обаче ще трябват и добри пари. Производството на една серия с родни актьори излиза около 30 000-40 000 лв. За сравнение телевизиите са успели да спазарят епизод от турските сериали за между 3000 и 6000 лв.

В момента по БНТ върви родната “Клиника на третия етаж”, а Нова тв повтаря отначало сериала “Забранена любов”.