В кариерата си Диан Чобанов дирижира с голям успех концерти и оперни представления в множество европейски градове, сред които Виена, Будапеща, Прага, Загреб, София, Порто и много други.

Спектакълът на „Мадам Бътерфлай” ще се играе на 28 януари 2010 г. от 19 ч. в салона на Драматичния театър в Стара Загора. Режисьор на постановката е Нина Найденова.

В ролите публиката ще има възможност да види международен състав от млади изпълнители, сред които Лусине Ховсепян (Армения) като Чо Чо Сан, Александър Баранов като Пинкертон, Кирил Хавезов като Шарплес, Наташа Пандезиева (Македония) като Сузуки и Теодор Резонов (Израел) като Горо.

Вижте снимки от репетицията на представлението >>

В навечерието на премиерното за НБУ заглавие, Съветът на европейската научна и културна общност присъди на Държавна Опера Стара Загора почетното отличие „Златна книга”.

Наградата, която се присъждане за завоюване на висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура, ще бъде връчена на 28 януари в София на директора на операта Веселин Стойков. Наградата се присъжда от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметове на 156 български градове и села, носители на отличието „Златен печат” за Уникално европейско селище заради древна история и култура.