В лентата той играе главната роля на амбициозния журналист Жорж Дюроа, който прелъстява жените на влиятелните си колеги, за да се издигне в обществото.

Еротичните сцени с Ума бяха наистина голямо предизвикателство. Нейната героиня Маделин използва секса като оръжие, а моят герой е по-скоро като животно, което разчита само на инстинктите си. Има много разголени кадри и аз съм доста по-разсъблечен, отколкото би ми се искало. Това сериозно ме притесни, но какво да се прави – такъв е сценарият”, обяснил Робърт Патинсън.

Специално за феновете си актьорът от „Здрач” разкрил, че в най-скоро време се очаква да започнат снимките на последната четвърта част от вампирската сага – „Зазоряване”.

Очакваме работата по филма да стартира всеки момент – непрекъснато сме под напрежение кога най-после ще ни извикат на снимачната площадка, тъй като продуцентите още не са са спрели на окончателна начална дата. Малко е кофти, защото не мога да поема други ангажименти, докато не приключа с поредицата. В момента целият ми живот се върти около нея”, заявил Робърт Патинсън.