И петте песни бяха написани специално за Миро, съобщи водещият на шоуто Драго Драганов. То беше излъчено от БНТ 1, БНТ САТ и онлайн на сайта на телевизията - www.bnt.bg, предаде БТА.

Чуйте песента ТУК >>

За първи път в историята на избора на българска песен в конкурса за "Евровизия" зрителите можеха да гласуват по време на цялото телевизионно шоу. След като прозвучаха и петте песни, зрителите разполагаха с още 15 минути, за да може всички желаещи да упражнят правото си на избор.

Регламентът позволяваше да се изпращат по пет SMS-а и по пет телефонни обаждания за песен от един телефонен номер. Също толкова можеха да бъдат и гласовете, които се зачитат от стационарен телефон. Обаждания през скрит номер няма да бъдат приемани, гарантират от фирмата ангажирана с гласуването, съобщи Драго Драганов.

Преди дни се появи информация, че авторското парче на Миро "Ангел си ти" било крадено от песента "Lost" на Роджър Санчес. Новината пусна агенция Блиц. Според агенцията тези дни интернет сайтовете били пълни с откъси от двете песни и приликата постоянно се обсъждала. "Дори за непрофесионалното ухо приликата на двете песни е неоспорима, твърдят музиканти, които очакват съвсем скоро да гръмне скандал, подобен на този с изплагиатстваното парче на група "Каффе" "Лорейн"", пише още в информацията на Блиц.

Пиарът на Миро Светла Русева коментира въпросната информация така: " Аз не съм музикант по образование. След запитване от различни сайтове към мен по същия въпрос, изпратих песента на Роджър Санчес Lost на класически музиканти и музикални редактори . Те са категорични: Прилика в мелодичната линия няма. Песента "Ангел си ти" е музикална форма на поп песен "куплет - припев - куплет - припев - куплет". Двете песни нямат нищо общо дори и като мелодична линия. Не разбирам защо дни преди избора на българска песен за Евровизия се търсят измислени поводи за скандали", каза г-жа Русева.

През изминалата седмица стана ясно кои ще са беквокалистите на Миро на Евровизия. Това са познатите от музикални риалитита Вяра Пантелеева и Ели Раданова, както и Александър Байчев от "Групата.

Вижте снимки на талантливите беквокалисти на Миро >>

Гледайте коледния клип на Миро и Дивна >>
Вижте снимки на Миро >>