Звездите са заснети по изненадващ за публиката начин... поне в повечето случаи, казват авторите Дилян Марков и журналистът Емил Спахийски.

Те разказват любопитни истории около заснемането на фотосесиите, емблематични кадри от които стават част от вдъхновената дзън! изложба.

Например за първата корица на списание „За мен” Слави Трифонов е гримиран като биткаджия – с много белези по лицето.
"Идеята беше, че колкото и войни да води, Слави винаги оцелява. Великият гримьор Коклин го направи толкова достоверно, че някои жълти и не-жълти вестника „разкриха” истинското лице на Трифонов. Колко ли грим слага водещият, за да прикрие тежките си белези?”, „От какво са белезите по лицето на Слави?”… Идиоти! От Коклин, естествено", спомнят си Марков и Спахийски.

Вижте снимки тук >>

"Портрет на едно поколение” е разделена в три секции – CLASSIC PORTRAITS, GLAMOUR PORTRAITS и LIFESTYLE PORTRAITS и се намира на адрес www.vivageneration.net.

Дилян Марков е завършил художествена и приложна фотография в НАТФИЗ. Носител е на наградата за рекламна фотография на "Реклама Експо", на "Златна игла" от Академията за мода, както и още много други отличия и също толкова номинации. Снимал е корици, модни и други фотосесии за почти всички български списания, като „Егоист”, „За мен”, Cosmopolitan, FHM, Maxim, Playboy, „Родители”, „9 месеца” и много други. Фоторедактор и съосновател на списанията „За мен” и FHM

Емил Спахийски е коментатор и изпълнителен дирктор във в. СЕГА. Работил е за вестниците „Труд”, „24 часа” и има публикации в повечето водещи български издания. Носител е на „Черноризец Храбър” за публицистика и „Паница” за репортажи от Косово. Извън политическата журналистика е работил в областта на лайфстайл списанията. Един от основателите и главен редактор на списанията „За Мен”,
FHM, Голф&Spа. Бил е главен редактор и на списание “Егоист”. Сценарист и репортер в два сезона на „Сървайвър”.