Феноменалният актьор и драматург  Камен Донев е един от фаворитите за спечелването на прекрасната бронзова статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов.

Номиниран е за авторския  му спектакъл "За народното творчество", който докосва с невероятния си хумор, за уникалния му и многопосочен талант и умението му да препълни най-големите зали, представяйки на публиката   българския фолклор по оригинален  и вълнуващ начин.

Според любимеца на публиката  Камен Донев: “Простотията, мързелът и завистта убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е да влезеш в библиотеката и да четеш. За мен всяка роля е предоставена възможност и работа. Една от основните мисии на изкуството, в конкретния случай театърът, е да радва хората, да ги вдъхновява, да ги кара да се веселят, да плачат. Правя това, което според мен трябва, изцяло се отдавам на сърцето си и който каквото поиска да вземе, нека го направи...

Камен Донев е единственият актьор, номиниран за престижната Награда за изкуство на името на култовия режисьор Стоян Камбарев.

Останалите номинирани творци са  поетът и писател Тома Марков, визуалният артист Бора Петкова и режисьорите Камен Калев и Явор Гърдев.

Освен статуетката, победителят ще получи и парична премия от 3000лв., осигурена от основния партньор на Фондацията - Ордена на Тамплиерите от Йерусалим - O.S.M.T.J.

Вижте видео визитката на Камен Донев за Церемонията >>