Те ще се изявят на рок сцената заедно с „Уикеда” и Светльо Хиподилския. По време на тазгодишното издание на „Spirit Of Burgas” на Централния плаж в града за първи път ще бъдат изградени 7 сцени – 6 музикални и 1 пърформанс арена за визуални изкуства.

Музикалният фестивал в Бургас е признат за един от най-добрите в света. Над 100 изпълнители от цял свят ще дойдат у нас, за да зарадват родните меломани. Кулминацията на основната сцена на 13 август ще бъдат обявените за най-добра електронна група – Prodigy. Английската банда, която в превод означава „феномен”, ще представи новите си парчета у нас, а редом до тях на сцената ще забият сънародниците им от „Аполо 440”.

Родните рокаджии от Gravity Co. пък ще подгреят от родна страна. На 14 август на сцената ще се появят двамата от Unkle и eксвокалът на House of pain – Everlast, подгряти от група „Остава”. Феста в неделя ще закрият Gorillaz Sound System и Serj Tankian от прочутите System of a Down.

Рокаджиите от Д2 ще бъдат бг групата, която ще закрие събитието в Бургас. На останалите сцени по време на “Спирит ъф Бургас” ще се изявят цяла сюрия музиканти и групи със звучни имена като „Ерекция”, „Кокоша Глава” и „Аборт”. Айдълът Рут Колева ще се изяви на джаз сцената на 13 август.

Dir.BG и Spirit Of Burgas предоставят 2 тридневни покани за фестивала. За да участвате, трябва да отговорите правилно на въпроса:


Кои ще бъдат хедлайнерите в 3-те вечери на Spirit Of Burgas?
a) The Prodigy, Unkle, Gorillaz Sound System
b) Gravity Co., Everlast, DJ Shadow
c) System Of A Down, Q-Check, Остава


Верният отговор с трите си имена и телефон за връзка, изпращайте на [email protected] до 30 юли (включително). Победителите ще бъдат обявени на 2 август.

По-малко от месец остава до старта на Spirit of Burgas 2010. Третото издание на събитието, признатo от "Таймс" за една от 20-те най-добри фестивални дестинации в света, тази година ще е между 13 и 15 август на централния плаж на град Бургас. Феновете ще могат да се насладят на над 100 изпъления на 7 сцени, разположени върху пясъка, и част от Морската градина на морския град.


Билети:
Предварителна продажба:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

На входа:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.