Организатори са Столична община,  читалище „Св.Св. Кирил и Методий” в район Красна поляна под потронажа на Председателя на Столичен общински съвет г-на Андрей Иванов и кметът на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова
       
За участие в конкурса за нова българска поп и рок песен бяха представени над 60 песни. Селекционна комисия определи 20 от тях,  които да бъдат представени на компетентното жури. След внимателно прослушване до участие в конкурса бяха допуснати 11 песни. Те ще бъдат оценявани от жури, съставено от доказани имена в музикалните среди.
       
По време на конкурса ще бъде проведена благотворителната кампания ,,Да събудим хората в будна кома”. Събраните средства ще бъдат предоставени за изграждането на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти.
  
В международния конкурс за изпълнители ще вземат участие изпълнители от над 10 страни. Всеки един от тях ще представи по една българска и една чужда песен. Страните, от които има участници са Израел, Норвегия, Беларус, Грузия, Италия, Македония, Хърватска, Румъния, Чили, Сърбия и Русия.