“Женската страна на Placebo”, както я наричат в чуждата преса, ще бъде “въоръжена” с бяла цигулка, нежен глас и много чар. В настоящото световно турне на групата, по представяне на последният им шести студиен албум “Battle for the Sun”, Фиона е пълноправен член на бандата. Това е първата й концертна обиколка заедно с Placebo, но вече на два пъти участва в албум на групата (в“Meds” и “Battle for the Sun”). Чаровната дама е от Лондон и споделя, че се запозналa с членовете на Placebo в лондонския “12-bar club”, когато една вечер те дошли специално да я чуят на живо.

Това се случило преди няколко години, но официална покана да работят заедно получила в момента, в който музикантите решили да включат струнни партии в албума “Meds”. Преди да се отдаде на триото, Фиона е работила и с други добре познати световноизвестни артисти, сред които Sugababes, Бой Джордж и Simply Red. Българските фенове на бандата ще я чуят и видят за първи път у нас на 13-ти септември в “Зимния дворец”, където ще свири на електрическа и акустична цигулка.

Преди Placebo, точно в 20ч на сцената ще стъпят българите от Babyface Clan. Организаторите от Loud Concerts напомнят, че билети за събитието струват 50 лв, а в деня на концерта ще бъде 60 лв за билет.