Промяната бе наложена заради влошеното здравословно състояние на фронтмена на групата Клаус Майне. Те ще впишат София в турлистата си около 25 октомври.

Музикантите имат десет дни почивка между 22 октомври и 2 ноември, когато ще са концертите им във френския град Нант и украинската столица Киев. Именно тогава ще вкарат в графика столицата ни, както и участието в Атина, което трябваше да бъде на 6 октомври, но също се отмени. Засега обаче Scorpions не са обявили точни дати и за двата концерта.

Купените билети за концерта ще важат без презаверка за новата дата, обясниха организаторите. Те допълниха, че все още остават съвсем малък брой непродадени пропуски за шоуто, които е възможно да свършат всеки момент. Въпреки променената дата мястото за концерта си остава същото – столичният стадион „Академик”, който се намира зад хотел „Плиска”. „Всеки ден проверяваме за времето и синоптиците уверяват, че в края на месеца ще е топло, така че няма да има проблем с концерта на открито”, разкриха още организаторите.

Сцената, която се строеше в продължение на 3-4 дни, вече е прибрана. Всички приготовления около концерта ще се подновят отново преди окончателно определената дата.