На предстоящата изложба  ще бъдат показани ключови артефакти от тракийските съкровища, както и много фотоси и исторически документи. Тя ще бъде организарана през месец октомври 2011-та.

Министърът на културата Вежди Рашидов бе веднага уведомен за това и възприе идеята въодушевено, защото за бъдещата културна политика на България интелигентното и навременно представяне на българското тракийско наследство в сърцето на Европа е от стратегическо значение, както за културата, така и за туризма на България.

Работната тема на изложението е Тракийските ценности на България. Гвоздеят в нея ще бъде Панагюрското златно съкровище. Освен него в сърцето на Европа ще заблестят Златото от Дуванли, Рогозенското и Лепнишкото съкровище, Преславското злато. Ще бъде засегната и Византийската тема, като един анонс към едно друго важно събитие което предстои да се проведе у нас – Световния конгрес по византийски изследвания.

Според д-р Чобанов това ще бъде най-добрата изложба правена някога в Европейския парламент, тъй като България разполага с уникални съкровища, които си струва да бъдат видени. Това е и най-добрият начин страната ни да бъде представена в Европа.