20 години, след като излезе "Грозна като смъртта", почитателите на лентата ще получат дългоочакваното ѝ продължение, това заяви вчера в шоуто на Кели Клаксън една от участничките в лентата от 2000 г., а именно Тайра Банкс, изиграла бившата барманка в популярния нюйоркски бар - Зоуи.

"Днес трябва да проведа разговор с Мария Бело, превъплътила се в Лил, в който да изясня детайлите около заснемането на втората част на филма или направо цял сериал", разкри тя в ефир.

В предаването 46-годишната манекенка и актриса си припомни как е минало прослушването ѝ за ролята в продукцията.

"На кастинга ме попитаха на коя песен бих искала да танцувам. Избрах си "Kiss" на Принс и минута по-късно тя вече звучеше. Спомням си, че се намирахме в огромна хотелска стая и всички присъстващи се събраха пред мен, за да видят как ще се справя", разказа Банкс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя сподели, че ѝ се наложило да изтанцува цялото парче, а не само част от него, както би трябвало да бъде, като в края му вече е останала без въздух.

"Когато най-сетне приключих всички започнаха... да се смеят. Казаха ми: "Извиняваме се, но толкова много ни хареса, че оставихме музиката да звучи", заяви Тайра.

Предвид, че са изминали две десетилетия от премиерата на продукцията, Кларксън попита гостенката си дали още притежава тези танцови умения, необходими за ролята.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Все още мога да се движа, стига някой да ми изготви хореографията", категорична бе звездата.

"Грозна като смъртта" разказва историята на 21-годишната Вайлет Санфорд, която напуска родното провинциално градче, за да преследва мечтата си да стане автор на песни в космополитния Ню Йорк. Но животът ѝ в Голямата ябълка поема в неочаквана посока, карайки я да започне работа като барманка в едно от най-дивите заведения, в което ѝ се налага да прекарва повече време танцувайки върху бара, отколкото зад него, сипвайки алкохол в чашите на посетителите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар че по онова време критиката не остана очарована от филма и не се изказа никак ласкаво за него, заглавието все пак предизвика голям зрителски интерес. Нещо повече, приходите от прожекциите му по цял свят стигнаха впечатляващата за онзи период цифра от 113 млн. долара.