Британският режисьор Ридли Скот разкри плановете си да заснеме продължение на хитовата си историческа драма "Гладиатор". В интервю за списание "Empire" 83-годишният кинодеец, че ще бъде готов да пристъпи към заснемането на продължението след като приключи работата си над следващия си проект, посветен на Наполеон Бонапарт.

Понастоящем той е фокусиран върху филма "Kitbag" ("Войнишка торба"), продуциран от стрийминг платформата на "Apple". Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

В образа на Наполеон ще се превъплъти актьорът и носител на "Оскар" Хоакин Финикс, който преди навремето изпълни ролята на Комод в "Гладиатор", излязъл на големите екрани през 2000 г.

"Вече имам написан сценарий за следващия "Гладиатор", така че когато приключа работата над филма за Наполеон, ще мога да се заема с продължението", казва Ридли Скот.

Ридли Скот

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очаква се лентата "Kitbag" да бъде пусната в салоните през 2023 г., което означава, че продължението на "Гладиатор" може да бъде готова най-рано през 2024 г.

Изпълнителят на главната роля Ръсел Кроу, който спечели "Оскар" за изпълнението си, няма да се завърне в продължението, тъй като героят му срещна гибелта си в оригиналния филм, предава БТА.

Ридли Скот смята филма "Гладиатор" за едно от най-добрите творения в кариерата си.