На 94 години почина Мохамед ал Файед - бивш собственик на модната верига "Хародс" (Harrods) и баща на Доди ал Файед, който загина с принцеса Даяна в катастрофа в Париж през 1997 г.

В съобщение на семейството му, разпространено от английския футболен клуб "Фулъм" и цитирано от БТА, се казва, че "г-жа Ал Файед, децата и внуците ѝ потвърждават, че нейният любим съпруг и техен баща и дядо, Мохамед, почина спокойно от старост в сряда, 30 август 2023 г."

"Той се радваше на дълги и щастливи старини, заобиколен от близките си. Семейството моли да не бъде безпокоено в този момент."

В годините след като синът му Доди ал Файед, египетски филмов продуцент, загина заедно с принцесата на Уелс - Даяна, при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., Мохамед ал Файед многократно твърдеше, че те са станали жертва на заговор на британския елит.

Отношенията на милиардера с кралското семейство наскоро бяха пресъздадени в петия сезон на "Короната" (The Crown), където се появява Ал Файед, в ролята на когото играе Салим Дау, и се запознава с Даяна.

Ал Файед придобива "Хародс" през 1985 г., след като през 1979 г. купува хотел "Риц" в Париж. Известен е и с това, че между 1997 и 2013 г. беше собственик на футболния клуб "Фулъм".