Името на Тупак Шакур бе увековечено на холивудската Алея на славата броени дни преди рождената дата на легендата на хип-хопа, предават американските медии.

Сестрата на покойния рапър Секиуа "Сет" Шакур прие звездата от името на семейството. Тя се разплака, докато говореше за представата си за това как по-големият ѝ брат би се почувствал да бъде почетен по този начин.

Снимка: АР/БТА

"Когато за пръв път стъпи на сцената на театър "Аполо" като 13-годишен, когато още никой не знаеше името му, той мечтаеше да има звезда тук, на Алеята на славата", каза Секиуа Шакур, която често по време на своята реч си поемаше дълбоко дъх, за да овладее вълнението си.

Организаторите казаха, че са решили музикантът да бъде удостоен с тази чест още през 2013 г., но са очаквали семейството и наследниците да изберат датата, на която да се случи.

Снимка: АР/БТА

Звездата на Шакур е 2758-ата на прочутия булевард "Холивуд". Рождената му дата е 16 юни. Рапърът, който е една от най-прочутите личности в хип-хопа, бе прострелян и почина през 1996 г., когато бе на 25 години. Професионалната му музикална кариера продължи пет години, през които той има продадени над 75 милиона записа по света, сред които и диамантеният албум "All Eyez on Me", от който са хитовете "California Love (Remix)", "I Ain't Mad at Cha" и "How Do U Want It", припомня БТА. Той бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 2017 г. Шакур се снима като актьор в няколко популярни продукции като "Поетичната Джъстис", "Мафиотска връзка", "Над ръба".

Сестрата на рапъра - Секиуа "Сет" Шакур

Снимка: АР/БТА