Понякога, при това в нередки случаи, благодарение на днешната им слава и влияние, забравяме, че подобно на нас, кинозвездите и популярните музиканти са просто хора, които не са се родили със сребърна лъжичка в уста. Нещо повече, истината е, че началото на житейската история на повечето от тях всъщност изобщо не се различава от нашата собствена, тъй като те също са имали редица проблеми, изпълващи дните им.

Като доказателство за това сега ви представяме петима известни мъже, които са били тормозени в училище:

Хенри Кавил

Снимка: Getty Images

Днес, благодарение на ролята си като Супермен в хитовата лента от 2013 г. на режисьора Зак Снайдър, той е известен като мъжа от стомана с перфектната си мускулеста фигура, но се оказва, че в миналото връстниците му са го наричали по съвсем различен и не толкова ласкав начин.

"Казваха ми Дебелия Кавил... Въпреки че действително не бях слаб, беше наистина жестоко от тяхна страна да се обръщат така към мен. Но децата са склонни да бъдат безмилостни", признава в свое интервю пред "Details" актьорът.

Той също така без притеснение признава, че е имало дни, в които е звънял по четири пъти на майка си по телефона, защото е бил разстроен от обидните думи на своите съученици, които му се присмивали и за това, че изпитва затруднение да говори с момичетата. Британецът обаче е на мнение, че именно този труден период му е помогнал да разбере образа на Кларк Кент, така че да го пресъздаде по най-добрия начин на големия екран.

"В общи линии моята версия на героя е на човек, прекарал целия си живот сам. Не ми беше трудно да го изиграя", казва Хенри.

Райън Гослинг

Снимка: Getty Images

За някои хора може и да е трудно за вярване, предвид факта, че неведнъж е сочен за един от най-добре изглеждащите мъже в Холивуд, но подобно на колегата си, Райън също не е имал членска карта за групата на популярните деца в училище. Напротив, може да се каже, че той по-скоро е бил аутсайдер. В редица свои интервюта синеокият артист е признавал, че изобщо не се разбирал със съучениците си, които постоянно го осмивали.

"Винаги намираха нещо, за което да се заяждат с мен, затова нямах нито един приятел", разкрива той.

След като бива диагностициран със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, Гослинг преминава на домашно обучение, което всъщност му носи облекчение. Далеч от токсичната среда на класната стая, той успява да се съсредоточи върху уроците, без да се притеснява, че ще му се смеят всеки път, когато се изправи пред черната дъска.

Джъстин Тимбърлейк

Снимка: Getty Images

Кариерата на певеца започва в ранна възраст с участието му в шоуто "The Club Mickey Mouse", което би трябвало да означава, че по онова време се е радвал на обожанието на всички останали деца. Само че това не е истина... Оказва се, че популярността му е основната причина за ненавистта, която таят към него връстниците му.

"В училище постоянно ме дразнеха и ме наричаха странен, различен и още няколко други думи, които не мога да кажа по телевизията", разказа той на церемонията по връчването на наградите "iHeartRadio" през 2015 г.

За щастие обаче той получава силна подкрепа вкъщи, помогнала му да преодолее огорчението, което е изпитвал.

"Майка ми ме научи, че да бъдеш различен е нещо хубаво. Тя ми каза, че именно различните хора са способни да променят света, в който живеем. Така че тази вечер искам да ѝ благодаря", разказа тогава той от сцената, завършвайки речта си.

Крисчън Бейл

Снимка: Getty Images

През годините носителят на "Оскар" определено е спечелил редица сърца с изпълненията си в хитови ленти като "Черният рицар", но когато навремето е започнал да се снима, това му е донесло единствено разочарование и болка. Бейл застава пред камера за първи път едва на 13 години, а изявата му провокира толкова голяма завист у момчетата в училището му, че те започват да го малтретират физически.

"Беше ужасно, години наред бях бит по училищните коридори от съучениците си. Всеки ден различни момчета ме ритаха и блъскаха в стените. Те превърнаха живота ми в истински ад. Сега гледам на това като на ранен урок за славата... Ако не искате да живеете с нейните последствия, то просто никога не ставайте известен", казва той пред ContactMusic.

Въпреки всичко Крисчън признава, че този тежък опит го е направил по-силен, превръщайки го в целеустремения и решителен човек, който е днес.

Шон Менденс

Снимка: Getty Images

В момента той е една от най-големите млади звезди на музикалната сцена, но неотдавна Шон разкри как за малко е щял да се откаже от блянове си заради лошото отношение, с което се е сблъскал от страна на съучениците си. В своя Инстаграм публикация певецът сподели, че се е изправил пред сериозна вълна от присмех, когато в YouTube се е появил един от първите му клипове. Той разказа, че тогава е бил 9-ти клас и само ден след дебюта на видеото група побойници започнали да го дразнят.

"Те не спираха да крещят "Пей за мен, Шон, пей за мен!", при това по начин, който ме накара да се чувствам отвратително. Все едно онова, което правех, беше нещо гнусно, глупаво и грешно", спомня си Мендес.

"Всеки човек заслужава да прави това, което го кара да се чувства жив. Казвам това не само на 15-годишното хлапе, което се страхува да последва сърцето си заради страха от думите на околните, но и на 50-годишния мъж, който прави същото нещо", обясни в поста си Шон.