Едно от многото доказани във времето правила, касаещо любовта, гласи, че тя често нахлува в живота на човек, когато той най-малко я очаква. Представете си колко хора се събуждат сутрин, мислейки си, че им предстои поредният напълно обикновен ден, но още преди той да е изтекъл, случайно срещат някого, който преобръща цялото им битие. И понеже, подобно на всички нас, популярните личности са просто хора, те също не са застраховани срещу внезапната поява на обичта, която няма как да планират... Освен ако, разбира се, не става въпрос за нагласен пиар, целящ да предизвика шум около техните имена. Следващите известни двойки, запознали се на снимачната площадка на музикални видео клипове, далеч не са заедно за реклама. Във времето те са доказали, че романтиката все още съществува, а чувствата им са истински и силни.

Шакира и Жерар Пике

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Искрите между футболиста и певицата, които днес са родители на две момчета - Милан и Саша, прехвърчат от пръв поглед. Те се срещат през 2010 г. на снимките на видеото към песента "Waka, Waka", която бе официалния химн на Световното първенство по футбол в ЮАР. Когато я вижда, спортистът не се поколебава дори за миг, като намира начин да я заговори и да вземе телефонния ѝ номер. Но веднага след това на Шакира ѝ се налага да отпътува за Африка, за да може да се подготви за церемонията по откриването на надпреварата. Скоро след пристигането ѝ, Пике решава да се свърже с нея. Така връзката им започва с едно обикновено текстово съобщение, а днес, 10 години по-късно, те все още са заедно.

Бритни Спиърс и Сам Асгари

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Начинът, по който фитнес инструкторът и модел се запознава с певицата, е леко смущаващ... Или поне така го описа самият той в свое интервю пред медиите. По неговите думи, когато Бритни отишла да му се представи на снимачната площадка на "Slumber Party", той бил толкова неспокоен и нервен, че решил да се престори, че изобщо не знае коя е тя. Агари твърди, че по този начин е искал да я разсмее... Това, което не казва, е дали в крайна сметка планът му е бил успешен. Факт обаче е, че интимните им отношения продължават вече 4 години, а през това време най-вероятно е съумял да предизвика усмивка на лицето ѝ стотици пъти.

Меган Фокс и Колсън Бейкър

Колаж: Getty Images/Guliver Photos

Работейки по кадрите за "Bloody Valentine", тръгнаха слухове, че рапърът, популярен с псевдонима си Machine Gun Kelly, и звездата от "Трансформърс" са започнали да се срещат. Скоро след това те официално признаха, че са влюбени. Привличането, което Фокс е усетила към музиканта, навярно е било наистина силно, предвид факта, че тогава тя тъкмо се развеждаше със съпруга си Остин Грийн. Защо иначе би се хвърлила в нов съюз, при това толкова скоро...

Енрике Иглесиас и Анна Курникова

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Към днешна дата те са една от най-харесваните двойки в шоубизнеса. Едва ли обаче преди 19 г., когато певецът и тенисистката се запознават на снимките на музикалния клип към песента "Escape", изобщо са предполагали, че привличането им ще прерасне толкова, че някой ден ще създадат семейство заедно. Но точно така се случва - сега те имат три деца, последното от които се роди през февруари т.г. Любопитен факт е, че в началото Иглесиас и Курникова се опитват да скрият от медията чувствата си един към друг в продължение на 1 година. Официално ги признават на церемонията по връчването на наградите на МТV през 2002 г.

Лейди Гага и Тейлър Кини

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпреки посочените досега примери, не всички звезди успяват да задържат пламналата помежду им любов. Така се случи с носителката на "Оскар" и актьора от сериала "Пожарникарите на Чикаго", които се срещнаха благодарение на видеото към парчето "You Аnd I" през 2011 г. Само след няколко месеца връзката им стана публично достояние. Четири години по-късно двойката дори обяви годежа си, но до лятото на 2016 г. всеки от тях пое по собствения си път.