Рап звездата 50 Cent заведе дело за клевета срещу бившата си съпруга Дафни Джой, след като тя го обвини в насилие.

Според съдебни документи, изнесени за Page Six, Къртис Джаксън, както е истинското име на изпълнителя, е обвинен от инфлуенсърката, че я е изнасилил и неведнъж й е посягал. От документите стана ясно, че той е подал молба в съда за еднолично попечителство над 11-годишния им син.

Според изданието Дафни отказала това да се случи и поискала обезщетение от милион долара. От своя страна Къртис поискал същото, но заради клевета. Адвокатът му заяви пред Page Six, че клиентът му се е опитал няколко пъти да я накара да спре с коментарите по негов адрес и да спре да намесва детето им.

В пост от 28 март Джой каза: "Нека се съсредоточим върху факта, че 50 Cent е изнасилвач и прилага насилие върху жертвите си." Тя също така допълни, че изпълнителят е виждал сина си "10 пъти за 2 години". "Омръзна ми да поддържаш фалшив имидж пред сина ни, който дори не си заслужил", написа още Дафни, за която се говореше, че е работила за Шон "Диди" Комбс.

Тогава Къртис коментира със следното: "Последните фалшиви и безпочвени обвинения от страна на Дафни Джой очевидно са в отговор на решението ми да поискам еднолично попечителство над сина ми. Той е мой основен приоритет и това да го държа в безопасна среда е единственият ми фокус в момента". Той и Дафни се срещаха в периода 2011-2012 г., но се разделиха няколко месеца след раждането на детето им.

View this post on Instagram

A post shared by Daphne Joy (@daphnejoy)

А иначе Джой бе посочена като една от трите жени, за които се твърди, че са били секс работнички за 54-годишния Комбс, в съдебно дело за сексуално посегателство, заведено от продуцента Родни "Лил Род" Джоунс. В иска си Джоунс твърди, че основателят на Bad Boy Records "се хвалел", че плаща на жените всеки месец.