Общността на кино производителите Filmmakers Connect отличи българския сериал "Отдел издирване" на ежемесечния им конкурс Filmcon. Той е победител в категория "Best Picture", а като режисьор е споменат единият от двамата отговорни за кино разказа Димитър Димитров. Другият е Виктор Божинов. Продукцията на Нова телевизия е победител и в месечната класация, в случая за август, където битува под името "The hunt for Salamander".

В тв поредицата се трудят все известни имена - Ани Пападопулу, Христо Петков, Елена Телбис, Юлиан Вергов, които са по петитте на разбойниците, и други.

Снимка:FIlmcon

Filmmakers Connect е общност за артисти от цял свят. Групата има над 50 000 членове, които се срещат, сътрудничат си и споделят една и съща страст към създаването на филми.

Месечният им конкрус FilmCon Awards е акредитиран от IMDB.

Всеки месец жури награждава най-добрите ленти, след като са изгледани на частни прожекции. Носителят на отличието също се класира за годишното събитие и ще бъде номиниран за наградата Best of Fest (филм на годината). Най-добрите получават статуетка.

Сериалът, който е впечатлил с актьорска игра, сюжет и режисура, ще има и втори сезон, който ще се снима през октомври или ноември, ако ситуацията позволява, научи Dir.bg.