"Ние, джаз певците, сме точно обратното – гласът ми е тежък, не е красив. Но именно това ме кара да се чувствам сигурна – фактът, че работя за несъвършенство. А оперните певци се стремят към перфектното. Отчасти се чувствам уплашена от това, но до известна степен буди любопитство", сподели Буйка.

"Обсебена съм от звуците. За мен всеки отделен звук е част от голяма симфонична постройка. Чувам музика непрестанно, около нас има музика постоянно", казва испанската дива с феноменален глас.

"Африканците обичат българите. Знаете ли защо? Защото тук съм представител на Африка, а обичам всички. Харесвам това, което виждам. Мисля, че България е любопитна страна", казва певицата в отговор на въпрос как се чувства в страната ни.

"За да бъдем добри, на първо място трябва да признаем свободата, която търсим. Ако не признаваме свободата, която съществува тук и там, няма да я открием никъде", казва Буйка в коментар за времето, в което живеем - "Мисля, че свободата е концепция на човешкия ум. Робството също. Била съм робиня, а съм родена в демократична страна. Можете ли да си го представите? Така стигнах до извода, че в определена степен робството е само нещо в главата ми. Но докато гледах реалността в дадени страни, открих, че е нещо повече от това. Понякога човек си мисли, че не може да направи нищо. Но това са моментите, в които аз изглеждам по-силна. Смятам, че наближаваме края, края на всички тези глупави неща, близо сме до това да намерим решение. Това са моментите, в които смятам, че да пееш, да пишеш, да помагаш и да правиш кино, е нещо наистина голямо".

Буйка води за концерта си в НДК на 18 декември музиканти от Куба, които ще бъдат на сцената заедно със симфоничен оркестър София Симфониета.