В книгата си "The Dream is Over" камериерът разказва за странните прищевки на покойния бийтълс и неговата половинка. Той живял 4 години със звездната двойка и лично наблюдавал любовния им роман и раздялата на Джон с Великолепната четворка.

Според автора, Боб Дилън бил този, който приучил Джон Ленън и Пол Маккартни да пушат марихуана по време на турнето им в САЩ. На парти в Ню Йорк те не знаели как да си свият цигара с "трева" и това породило усмивки сред присъстващите.

Години по-късно Дан Рихтер трябвало да снабдява всеки ден Джон и Йоко с хероин. Той взимал влака и отивал до Лондон "да напазарува", докато те живеели в имението си в Титънхърст парк в графство Бъркшир. Купувал дрога за тях и за себе си. Именно в това красиво имение Бийтълс се събрали за последно за фотосесия за албума "Abbey road".

Джон и Пол непрекъснато се карали по най-дребни поводи, а компанията им "Епъл" била източена и я заплашвал фалит. Мечтата Бийтълс приключвала. "Йоко си беше извоювала позицията да бъде любовница, секретарка, учителка в живописта и министър-председател на Джон. Това разсипа Бийтълс", пише авторът.

На градинаря си Йоко заповядала да засади в имението им само бели и черни цветя. Бедният служител не могъл да си представи откъде ще може да набави черните растения. Тогава Йоко му дала ценни указания - "Има някои много тъмнолилави лалета, които изглеждат черни. Ще засадиш от тях!"

Към 1969 година Джон и Йоко прекарвали повечето от времето си в леглото. Там се хранели, правели секс, водели телефонни разговори, четяли пощата, планирали излизанията си. Ленън стоял в постелята с кръстосани крака и вечно подрънквал на китарата си. Най-странното нещо, което си спомня Рихтер за Джон, е желанието му някой ден да си поръча легло с формата на грамофон.