Как да разбереш, че нещо е за теб? А страшно ли е да осъзнаеш, че искаш нещо друго?

Първоначално Александър Георгиев вижда себе си в сферата на футбола, но това бързо се променя, когато истински се докосва до музиката. Така тя става голямата страст, караща сърцето му да бие по-силно. Известният като A.L.E.K.S. футболист решава да зареже тренировките и се явява на конкурс. Харесват го и това му дава кураж да разкрие музикалния си талант.

Зарязва мечтата си, започнала на стадиона в академията на Manchester United, и се качва на сцената на шоуто "Гласът на България".

Интерпретацията му на една от песните на Ед Шийрън печели симпатиите на журито и публиката. Това му участие става причина да се завърне в родината си и да прави това, което обича, а именно да твори качествена музика и да я споделя.

Междувременно тук, в България, намира и любовта на живота си, която му дава съвсем различен мотив да се бори за осъществяването на мечтите си.

Как се променя във времето животът на звездата, чиито мечти обаче не се движат праволинейно? Какво разказва A.L.E.K.S. пред Life и на какъв етап от живота си е сега?

Защо избра България пред Великобритания?

Великобритания е държава, известна с музикална история и култура и смятам себе си за късметлия, че изучавах композиция и текстопис точно там, където са били писани някои от най-великите песни на всички времена. Независимо от това и възможностите, които Манчестър ми е предоставял през годините, България е моята родина и аз нямах търпение да се завърна у дома час по-скоро.

Има ли развитие на музикалната сцена у нас според теб?

Бидейки свидетел на новата вълна музика, която колегите ми споделят с аудиторията, определено смятам, че има промяна, която ме обнадеждава, че най-добрите музикални изживявания са пред нас.

Тръгвайки от "Гласът на България", би ли взел участие в други певчески надпревари, но от другата страна на сцената като жури?

Първоначалният стимул за участието ми в "Гласът На България" бе работата с невероятни професионалисти, които просто карат музиката да оживява. За мен бе огромна чест да споделя сцената с тях. Ако става дума за завръщане в "Гласът на България" или която и да е друга певческа надпревара, това би било по-скоро в ролята на вокален педагог, подготвящ и подкрепящ някое от дечицата, на които преподавам, ако те решат да направят тази стъпка.

Източник: Личен архив

Как се промени животът ти след този музикален успех тук?

По много интересен начин. Освен отворените врати в музикалния свят, може би дължа и най-големия си житейски успех на участието си - това да срещна любовта.

Източник: Личен архив

Казват, че музиката и любовта вървят ръка за ръка, можеш ли да се съгласиш с това твърдение?

Както и загатнах в отговора на предходния въпрос, в моя случай музиката и любовта наистина вървят ръка за ръка. Ако трябва да бъда и крайно откровен - любовта отново запали пламъчето на музиката в мен и спаси душата ми.

Източник: Личен архив

Като заговорихме за любов, разкажи ни как те намери тя? Как се запознахте с Ана?

Може би звучи клиширано, но Ана се появи в най-неочаквания момент. Точно, когато бях решил да се фокусирам върху кариерното си развитие, иначе типично за времето, в което живеем, социалните мрежи преплетоха нашите пътища. Вярвам, че Господ е събирач и именно Той ми помогна да разпозная това, което е истински важно за мен в дългосрочен план, а именно - любовта. Когато човек има любов в живота си, няма нещо, което да е непостижимо.

Източник: Личен архив

Източник: Личен архив

За какво мечтае Александър Георгиев и как вижда себе си след 5 години?

Александър Георгиев мечтае за това да продължи да има възможността да обича и да твори, да живее истински. След 5 години виждам себе си още по-сбъднат. Цялостно се старая да не конкретизирам, защото смятам, че Господ най-добре би наредил бъдещето на всекиго от нас.

Източник: Личен архив

И ако трябва да обобщим, казаното от Александър, той е представител на младото поколение, което мечтае за всичко и е непоправим оптимист за бъдещето. В неговите очи може да се открие онова, което трябва да притежава един музикант, ценител на качествената музика. И все пак да не забравяме, че точно тя ни води и по пътя към голямата любов.

Източник: Личен архив